,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Черкаські студенти тиждень навчаються дистанційно
П'ятниця, 20 березня 2020 09:33

Черкаські студенти тиждень навчаються дистанційно

    Лекції, лабораторні роботи та перевірка знань за допомогою інтернету. У Черкаських освітніх закладах через карантин студенти навчаються дистанційно. Викладачі використовують безкоштовну платформу для наповнення інформації. Нагадаємо, з 12 березня усі освітні заклади Черкащини перейшли на дистанційне навчання. Запровадили його, аби попередити поширення коронавірусу. Про це повідомляє «UA:Черкаси».   

    Старша лаборантка кафедри приладобудування державного технологічного університету Анна Топтун розповідає, що студенти можуть навчатися дистанційно. Дівчина створила на сайті контрольну роботу: "Студент може самостійно завантажити сюди свої власні звіти з лабораторних, практичних, самостійні роботи”.

    За допомогою скайп-зв’язку зі студентами займається професор цього університету Юрій Триус. Механізм занять він демонструє у закладі за допомогою проектора: “Для того, щоб зайти в систему дистанційного навчання, студенту потрібно зайти на сайт університету, зайти в розділ студенту, обрати пункт навчання, і є розділ, який називається “Системи електронного навчання ЧДТУ". Я відкриваю цей ресурс і заходжу в електронний навчальний посібник. Він складається з кількох розділів, де ви бачите можна познайомитися із загальною інформацією про курс”.

   Студент викладача Віталій Федоренко розповідає: більшість викладачів зв’язалися з його товаришами і надіслали домашні завдання: “З англійської мови, з функціонального аналізу, Юрій Васильович Триус, він веде у нас декілька предметів, Щерба Анатолій Іванович, також декілька предметів. Загалом вони дають завдання, я виконую, потім повинен буду відсилати. З одного боку, дистанційне навчання не вимагає конкретного часу і на коли зручно, але іноді буває лінь, тому краще ходити на пари”.

    Ректор університету Олег Григор каже, що через впровадження карантину, зміни у навчанні стосуватимуться і студентів заочної форми навчання: “Всі теоретичні знання, спілкування зі студентами, організовуються дистанційно. Ми також скоригували розклад заочної форми, бо малися виходити заочники на сесію, тому ми її перенесли. Думаю, всі поставляться з порозумінням до цього. Ми умовно її перенесли, на квітень-травень, але будемо чекати рішення уряду, оскільки, як спочатку сказали, третє квітня, це може бути не остання дата”.