,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас У Черкаському технологічному університеті відбулася зустріч ректора із керівниками різних поколінь
Середа, 11 березня 2020 09:45

У Черкаському технологічному університеті відбулася зустріч ректора із керівниками різних поколінь

    Урочиста зустріч ректора Черкаського державного технологічного університету Олега Григора та очільників вишу минулих років відбулася сьогодні в межах відзначення 60-річчя закладу. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби». Про це повідомляє «Нова Доба». 

 − Якщо враховувати історію нашого закладу й рухатися вперед, то безперечно він ставатиме кращим, потужнішим. Дякую попереднім керівникам, які заклади певний фундамент для зростання університету. На сьогодні в історії нашого вишу найбільша чисельність докторів та кандидатів наук, доцентів, професорів. Ми досягли високого рівня. І це звичайно завдяки попереднім керівникам, які дали такий поштовх до розвитку. Ми ж не будемо на цьому зупинятися, − відзначив ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор.

Під час зустрічі всім керівникам минулих років вручили почесні грамоти та ювілейні знаки. Відзнаки разом із ректором відзнаки вручав і проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко.

   − Дуже приємно, коли всі зібралися тут, адже кожен із вас творив історію університету, а нині творимо сьогодення, − додав Валентин Миколайович.
     Довідково:

    Історія Черкаського державного технологічного університету починається у 1960 р. з Черкаського загальнотехнічного факультету Київського технологічного інституту харчової промисловості (наказ міністра вищої і середньої спеціальної освіти Української РСР за № 84 від 11 березня 1960 р.).
Першим керівником – деканом Черкаського загальнотехнічного факультету – був кандидат технічних наук, доцент Дмитро Дмитрович Лещенко. Черкаському регіону і обласному центру в умовах бурхливого розвитку на той час найбільше потрібні були інженери-будівельники. Тому з 20 травня 1961 р. Черкаський загальнотехнічний факультет було підпорядковано Київському інженерно-будівельному інституту. У 1963 р. відбувся перший випуск. Із 1970 по 1975 рр. загальнотехнічний факультет очолював кандидат технічних наук, доцент Георгій Іванович Аліпов. У 1976 р. керівником факультету було призначено кандидата технічних наук, доцента Миколу Геврасійовича Кайдаша. Із збільшенням контингенту студентів, зміцненням кадрового складу та розширенням навчально-лабораторної бази й інфраструктури для нашого навчального закладу рамки загальнотехнічного факультету стали завузькими. Тому 10 листопада 1977 р. наказом міністра вищої і середньої спеціальної освіти за № 370 його було реорганізовано у Черкаський філіал Київського інженерно-будівельного інституту. 1 грудня 1979 р. Черкаський філіал Київського інженерно-будівельного інституту підпорядковано Київському політехнічному інституту, що внесло докорінні зміни в його профіль.
    Із 1980 по 1987 рр. філіал очолював доктор технічних наук, професор Анатолій Костянтинович Поліщук, який багато зробив для подальшого розвитку матеріальної бази навчального закладу.
26 липня 1991 р. за клопотанням керівних органів області, Київського політехнічного інституту, Міністерства освіти України Кабінет Міністрів нашої держави прийняв рішення про створення на базі Черкаського філіалу КПІ Черкаського інженерно-технологічного інституту (ЧІТІ) як самостійного вузу з державною формою власності.
Першим ректором інституту обрано Валентина Івановича Бикова.
У вересні 1998 р. ректором інституту на зборах трудового колективу було обрано проректора з науково-дослідної роботи ЧІТІ Юрія Григоровича Легу.
26 вересня 2001 р. було ухвалене розпорядження Кабінету Міністрів України «Про утворення Черкаського державного технологічного університету».