,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Якими спеціальностями ЧДТУ зацікавилися вступники цього року
Середа, 14 серпня 2019 09:26

Якими спеціальностями ЧДТУ зацікавилися вступники цього року

У Черкаському державному технологічному університеті до 30 вересня триває прийом документів. Про попередні результати цьогорічної вступної кампанії до ЧДТУ журналіст «ВиЧЕрпно» дізнавався у головного секретаря приймальної комісії Сергія Мильніченка. Про це інформує «Вичерпно».

За словами пана Сергія, найбільша кількість вступників навчатиметься на таких спецільностях, як «Дизайн», «Філологія», «Маркетинг», «Комп’ютерна інженерія», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Хімічні технології та інженерія», «Харчові технології», «Будівництво та цивільна інженерія», «Соціальне забезпечення», «Готельно-ресторанна справа». Варто зазначити, що саме цього року у ЧДТУ відкрили кілька нових спеціальностей. Це — комп’ютерна статистика та матеріалознавство.

«Спеціальностями статистика та лісове господарство більше зацікавилися вступники на основі повної загальної середньої освіти, а спеціальністю матеріалознавство зацікавилися вступники на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст та бакалаври, які виявили бажання повторно отримати освітній ступінь «Бакалавр» за іншою спеціальністю», — розповів Сергій Мильніченко.

Оскільки зарахування на контракт триватиме до 30 вересня, то про конкретну кількість вступників говорити зарано.

А от щодо вступу для іноземних студентів, то для них зарахування триватиме до 1 листопада.

- Найпопулярнішими серед вступників із числа іноземців користуються спеціальності: «Філологія», «Економіка», «Підприємництво», «Комп’ютерна інженерія», «Прикладна механіка», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Будівництво та цивільна інженерія», «Автомобільний транспорт», — зазначив головний секретар вступної кампанії.

Також у ЧДТУ ефективно функціонує відділення з мовної підготовки іноземців, на якому цього року навчання закінчують близько 50 осіб, які в подальшому стануть студентами ЧДТУ.

Наостанок Сергій Мильніченко повідомив, що цьогорічна вступна кампанія продемонструвала стабільні результати в межах показників за останні роки.