,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Унікальна можливість для студентів: у ЧДТУ відкрили навчально-дослідний кабінет експертизи культурно-історичних цінностей (ФОТО)
Понеділок, 24 червня 2019 13:59

Унікальна можливість для студентів: у ЧДТУ відкрили навчально-дослідний кабінет експертизи культурно-історичних цінностей (ФОТО)

      У Черкаському державному технологічному університеті на кафедрі історії та права відкрили навчально-дослідний кабінет експертизи культурно-історичних цінностей. Про це інформує «Вичерпно».    

     Кабінет створений для того, щоб у студентів була можливість отримувати практичні навички, які допоможуть їм у майбутній професії.

     – Створення чергової лабораторії дає унікальну можливість студентам, окрім теоретичних знань, здобувати практичні навички та удосконалювати професіоналізм. А керівництво університету завжди підтримує бажання колективу розвиватися, — зазначає ректор ЧДТУ Олег Григор.

     Уже з наступного року студенти на заняттях із дисципліни «Експертиза культурно-історичних цінностей» матимуть змогу проводити метрологічну експертизу –  вимірювання і встановлення об’ємів досліджуваного предмету.

     Також є спеціальне обладнання, завдяки якому під ультрафіолетом можна побачити приховані елементи чи написи.

     Крім цього, застосовуючи цифровий мікроскоп, можна глибоко дослідити необхідний об’єкт та зробити одразу електронні знімки, вносячи їх до свого описового каталогу.

     До того ж, в кабінеті є спеціальний пристрій для очищення забруднених знахідок.