,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Уперше в Черкасах відбувся Вишиванковий велопробіг
Понеділок, 20 травня 2019 09:19

Уперше в Черкасах відбувся Вишиванковий велопробіг

     16 травня у День вишиванки викладачі, співробітники та студенти Черкаського державного технологічного університету зібралися на Площі знань, щоб вирушити у Вишиванковий велопробіг. Про це повідомляє «Вичерпно».    

День вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Щорічно його відзначають у третій четвер травня.

     - Ми долучаємося до святкування Дня вишиванки, адже це одне з найбільших свят українців. Цей день нагадує нам, наскільки сильне та потужне наше коріння, а наша країна перспективна та квітуча, — наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

     Справжньою родзинкою цьогорічного свята став Вишиванковий велопробіг, провести який запропонував ректор ЧДТУ Олег Григор, ініціативу активно підтримав та взявся до втілення заступник декана з виховної роботи факультету електронних технологій  і робототехніки, доцент Андрій Чорній спільно з Відділом студентського розвитку та культурних програм. 

     «Вишиванка це не просто вбрання, це не просто зовнішній вигляд, вишиванка — це код української нації. Вишиванка повинна бути в серці», — зазначив у вітальному слові гість свята, заступник міського голови Черкас Ігор Волошин.

     До події долучилися громадські активісти та містяни, які охоче проїхали на своїх роверах по бульвару Шевченка. А очолив Вишиванковий велопробіг Олег Григор та своїм прикладом продемонстрував повагу до українських традицій.

     Студентка ЧДТУ Анна поділилась своїми враженнями від свята:

     «Я вважаю Вишиванковий велопробіг чудовою ідеєю, тому що потрібно у молоді розвивати почуття патріотизму. Носити вишиванку — це круто, а робити це в такий цікавий спосіб на велосипедах, це щей по-молодіжному».