,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас “Бранці Кремля”: У черкаському вузі зустрілися з Героєм України (Фото)
Четвер, 02 травня 2019 09:45

“Бранці Кремля”: У черкаському вузі зустрілися з Героєм України (Фото)

26 квітня у Черкаському державному технологічному університеті відбулася зустріч із першим заступником Міністра інформаційної політики України Еміне Джапаровою, Героєм України, радником Міністра інформаційної політики Володимиром Жемчуговим та кураторкою проекту «Бранці Кремля» Оленою Жемчуговою.

За словами кураторки проекту Олени Жемчугової, Черкаси – це вже 11-те місто, де відбувається презентація проекту та однойменного фільму. Стрічку «Бранці Кремля» зняли на замовлення Міністерства інформаційної політики України першим іномовним каналом в Україні “UA.TV” ще минулоріч, а цього року розгорнулася інформаційна кампанія задля національно-патріотичного виховання молоді.

Гості Черкаського державного технологічного університету – безпосередні учасники подій, що відбувалися в Криму та на Луганщині у 2014 – 2016 роках. Еміне Джапарова і Володимир Жемчугов щиро поділилися з аудиторією спогадами тих подій та біллю пережитого. Еміне Джапарова, працюючи на кримському каналі АТР, стала свідком подій в Криму, що призвели до анексії півострова у 2014 році. Володимир Жемчугов у перші дні російського втручання в українські землі став організатором руху опору агресії окупантів та під час виконання завдання, отримавши поранення, потрапив у полон. Рік перебування у ворожому полоні вартував Герою України зору та кистей рук, але ще більше загартував силу духу та пробудив нестримну жагу до боротьби. Сьогодні Володимир Жемчугов бере активну участь у державних та волонтерських проектах, проводить військово-патріотичні заходи для молоді та військовослужбовців.

– У 2013 році ви були ще дуже юні, і не зовсім розуміли, що там трапилося, що відбувається. Але зараз, коли ви навчаєтеся, стаєте дорослими і вливаєтеся в громадське, політичне та економічне життя, ви повинні знати правду. Якщо ви знатимете правду, то будете робити правильні висновки у житті. Тому ми й приїхали розповісти вам про це з перших вуст! – звернувся до студентів Володимир Жемчугов.

У стрічці «Бранці Кремля» йдеться про 13 групових та індивідуальних справ, у яких, за вигаданими звинуваченнями, російські «судді» ухвалюють вироки щодо громадян України. Людей судять за те, що вони виходили на мирні мітинги, захищали безпеку України, працювали журналістами, виявляли непокору російській владі. Загалом, 184 роки колонії суворого режиму вже отримали українські політв’язні в Криму, ще 375 років колонії окупаційна влада Криму вимагає для тих ув’язнених, які досі чекають вироків. Кількість в’язнів усе збільшується, нині їх ряди поповнили ще й полонені українські моряки.

– Фільм «Бранці Кремля» готували до четвертих роковин окупації Криму. Наша мета показати, що за кожним злочином є обличчя, що це звичайні люди, які через свою позицію, де вони вважають Крим Україною, можуть потрапити за ґрати, і прикладом цього є Володимир Жемчугов, – зазначчила Перший заступник Міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

Окрім презентації проекту, під час зустрічі гості поінформували аудиторію про просвітницькі кампанії, багатомовний канал іномовлення «UA.TV”, про фільми та книги тощо.

Зустріч в Черкаському державному технологічному університеті не залишила байдужим нікого, кожен замислився над тим, що він може зробити для своє країни, аби історія більше не писала таких трагічних сторінок, — інформує Дзвін, посилаючись на сайт ЧДТУ.