,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас «Виш дав поштовх»: в ЧДТУ зустрілися випускники економічного факультету
П'ятниця, 30 листопада 2018 11:39

«Виш дав поштовх»: в ЧДТУ зустрілися випускники економічного факультету

Сьогодні у стінах Черкаського державного технологічного університету викладачі та студенти відзначають 25-річчя факультету економіки та управління. Приєдналися до святкувань і випускники факультету. За круглим столом колишні студенти, а зараз успішні люди, згадали студентські роки та розповіли, як навчання в ЧДТУ допомогло у подальшому житті.

Перший завідувач кафедри фінансів Ігор Єресько, який наразі тимчасово не працює в університеті, розповів, що економічний факультет виник спочатку як факультет фінансів. Це було державне замовлення. Країні тоді потрібні були фахівці, насамперед, у галузі податкової системи. Першим відгукнувся ЧДТУ.

Повідомляє інтернет-видання ВиЧерпно

Директор ЧОД АБ «УКРГАЗБАНК» Ростислав Ніконов, один із перших випускників факультету, звернувся до викладачів, які піднімали своїми знаннями цей факультет:

- І ви тоді навчалися, і ми навчалися. Тільки ми на початковому щаблі, ви на вищому. Дійсно, освіта допомогла. У ЧДТУ формували світогляд, вказували напрям, бачення життя, куди рухатися і до чого прагнути.

 

- Перші випускники – це фактично наші друзі, — втрутився в дружню бесіду за круглим столом ректор ЧДТУ Олег Григор.

Олег Олександрович розповів, що коли було створено цей факультет, його робоче місце розпочалося з лаборанта кафедри економіки та організації виробництвом.

- Я пропрацював там лише 3 місяці, потім пішов аспірантом. Але я скручував оті парти, за якими ви сиділи, піднімав їх з першого поверху на дев’ятий, домовлявся з художниками за плакати, які висіли у 902, 910 аудиторіях, — згадав Олег Григор. — Пізніше готував лекції для вас.

 

Випускник кафедри економіки підприємства Роман Бердник згадав, як писав дипломну роботу, керівником якої був Олег Григор. А його дружина, Богдана Бердник, розповіла, що у стінах рідного університету познайомилася зі своїм чоловіком, з яким відтоді 25 років разом.

 

Випускниця кафедри фінансів 2004 року Тетяна Корис, яка зараз працює у Смілянському промислово-економічному коледжі ЧДТУ, згадала лекції Олесі Петькової.

- Знаєте, як я її боялася. Стоїть така гарна жінка, не бере ні книжку в руки, ні конспект, чітко диктує нам. Та хоч би десь помилилася! Перечитую речення – красиві. А зараз я читаю лекції так само красиво, як ви, — сказала Тетяна Корис.

За словами випускника 2005 року Євгена Стрижака, його робочий день розпочинається і закінчується з економіки, адже чоловік займається будівництвом комерційної нерухомості.

- Так склалося у житті, що навчався у кількох вишах, але ЧДТУ – основний, найрідніші однокурсники та викладачі саме з цього університету. Якби я тоді знав, що економіка так тісно буде пов’язана з моїм життям, я був би набагато уважнішим на парах. Було кілька разів, коли пам’ять звертається до того, що розповідали на парах, а я тоді не дуже уважно слухав, — сказав Євген.

Гусар Наталії найбільше запам’яталися пари, які проходили незвичайно: не сидячи за партами, а відвідуючи тренінги, або просто на вулиці у сквері викладачі розповідали та показували багато цікавого і важливого, також дівчина багато разів їздила по олімпіадах, завдяки чому відвідала багато міст України, у яких не була раніше. Наразі освоїла, за словами дівчини, нежіночу професію: менеджер по закупівлі на машинобудівному заводі. Однак, дівчина зізнається, що їй дуже подобається та щиро подякувала кафедрі менеджменту за отримані знання.

- Приємно спостерігати, що наші випускники все-таки найкращі у місті. Куди не зайдеш – скрізь знайомі обличчя. Вони зараз керуючі банками, директори виробництв, знайшли себе у бізнесі, організували потужні підприємства. Дуже приємно, що наші зусилля недаремно потрачені, ми маємо плід своєї діяльності, — підсумував зустріч з випускниками Олег Григор.