,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Науковець ЧДТУ взяла участь у міжнародному семінарі
Понеділок, 29 жовтня 2018 09:12

Науковець ЧДТУ взяла участь у міжнародному семінарі

Доцент кафедри хімічних технологій та водоочищення, к.х.н. Тетяна Солодовнік відгукнулася на запрошення взяти участь у семінарі світового рівня "CyberWater-2018".

Повідомляє громадсько-політичне видання Прес-Центр

Семінар присвячений питанням кібер– та фізичної безпеки у водних службах і ризиків у системах водопостачання та водовідведення, що відбувся під егідою і за фінансової підтримки НАТО. В такому масштабному заході взяли участь представники 12 країн НАТО і 6 країн-партнерів.

Широкий спектр учасників був ретельно відібраний і запрошений на семінар для досягнення оптимального поєднання досвіду з боку вчених, консультантів, постачальників і кінцевих користувачів. Метою заходу була можливість генерувати різні точки зору, які стимулюють до обговорення важливих питань з водної безпеки і сприяють обміну ідеями.

Семінар розпочався в Radisson Blu Alna в Осло, (Норвегія) і був відкритий проректором Норвезького університету природничих наук (NMBU) Ойвиндом Джонсеном, а також до привітального слова долучилися співорганізатори семінару: ректор Українського державного хіміко-технологічного університету (м. Дніпро), професор Олександр Півоваров та професор Норвезького університету природничих наук Харша Ратнавіра.

Керівник Міжнародної водної асоціації (IWA) професор Кала Вайравмаурті та президент Європейської водної асоціації професор Хосе Салданхас Матос приєдналися до семінару з нагоди відкриття та підкреслили важливість створення сучасних систем безпеки в системах водопостачання та водовідведення.

Наступні два дні семінару розпочалися невеликою, але надзвичайно цікавою екскурсією затишними вулицями Осло, де учасники відвідали королівський палац і міську ратушу та насолодилися атмосферою цього неймовірного міста.

Робочі засідання учасників семінару та роботи в секціях і тематичних групах продовжилися на поромі "Color Magic", що курсує від Осло до портового містечка Кіль (Німеччина) (https://www.colorline.com/about-us/color-magic). Учасники погодилися, що це унікальний спосіб проведення зустрічей, які відбувалися в залах засідань, а для проведення соціальних заходів та спілкування на поромі є всі відповідні умови.

На заключному засіданні організатори семінару подякували всім учасникам заходу, які сумлінно працювали у 8 секціях та заслухали і обговорили 28 ключових доповідей.

Крім цього, всім учасникам семінару і університетам, представники яких були запрошені до обговорення важливих питань безпеки водопостачання, надається унікальна можливість продовжити обговорення важливих питань і представити свої ідеї, пропозиції та результати досліджень у вигляді наукових статей, що будуть опубліковані в збірнику наукових праць семінару "CYBERWATER 2018".