,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Студенти ЧДТУ пройшли навчання у Норвегії
Вівторок, 31 липня 2018 15:21

Студенти ЧДТУ пройшли навчання у Норвегії

Студенти кафедри Хімічних технологій та водоочищення Черкаського державного технологічного університету, Ірина Якименко та Ольга Кикоть пройшли тритижневе навчання в Норвезьких університетах в рамках проекту Water Harmony Eurasia-II. За результатами пройденого тестування (знання англійської та сфери водопідготовки та водоочистки) саме ці студенти пройшли конкурсний відбір і отримали право представити ЧДТУ в міжнародному обміні.

 

Про це Нова Доба дізналася із прес-служби навчального закладу. 


− «Water Harmony» показав, що навчання влітку може бути веселим та захоплюючим. Три тижні навчання в Норвегії − це море позитивних емоцій, цікаві лекції, досвідчені викладачі, нові знайомства, інтернаціональний колектив, незабутні подорожі,− поділилася враженнями Ольга Кикоть.

Перший тиждень навчання студенти провели на острові Свальбард в містечку Лонгїр. Лекції проходили у найпівнічішому університеті в світі та були присвячені холодному клімату і змінам в ньому.

Також студенти провели два тижні в студмістечку Ос, що за 30 км. від Осло. Це місто зустріло студентів аномальною спекою, як для Норвегії, тому зранку всі ходили на лекції, вивчали різні методи очищення води, виконували лабораторні роботи, а ввечері брали велосипеди і їхали купатися в Норвезькому морі.

Крім європейців на «Summer school 2018» були представники з Бангладешу, Шрі Ланки, Південного Судану, Ефіопії, Камбоджі, Кенії, Уганди, Канади, США, Китаю.

Лекції на навчанні були у форматі презентацій, що забезпечувало наочність і ще більшу зацікавленість аудиторії. Звичайно, і програмно-технічне забезпечення в Норвегії на вищому рівні.

Літнє навчання «Summer school 2018» в Норвегії − це важлива співпраця з іншими державами для досягнення спільної мети – зробити воду безпечним та доступним ресурсом для кожного жителя планети