,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас ФРАГМЕНТИ КЕРАМІКИ, ЗНАРЯДДЯ ПРАЦІ ТА ПРЕДМЕТИ ПОБУТУ: СТУДЕНТИ-ІСТОРИКИ ЧДТУ ПРОВОДЯТЬ АРХЕОЛОГІЧНІ РОЗКОПКИ МОЛЮХОВОГО БУГРА
Вівторок, 17 липня 2018 09:13

ФРАГМЕНТИ КЕРАМІКИ, ЗНАРЯДДЯ ПРАЦІ ТА ПРЕДМЕТИ ПОБУТУ: СТУДЕНТИ-ІСТОРИКИ ЧДТУ ПРОВОДЯТЬ АРХЕОЛОГІЧНІ РОЗКОПКИ МОЛЮХОВОГО БУГРА

Команда студентів кафедри історії України та суспільних дисциплін Черкаського державного технологічного університету проводять розкопки археологічної пам'ятки доби неоліту та енеоліту - Молюхового Бугра (Чигиринщина). Наразі студенти вже виявили фрагменти кераміки доби неоліту та енеоліту, знаряддя праці з кременя та кістки тварин. Розкопки триватимуть протягом двох тижнів.

Повідомляє офіційний сайт Міністерства освіти і науки України

Майбутні музеєзнавці та експерти культурно-історичних цінностей досліджують поселення другої половини V початку другої чверті III тисячоліття до н.е. Нині черкаські археологи виявили серп із кременя, який був поширеним знаряддям праці тієї доби. Завдяки таким знахідкам студенти матимуть комплексне уявлення про побут та культуру людей, які жили у той період.

Дослідження проводять в межах двотижневої практики студентів, керівниками якої стали археолог Тетяна Нераденко та завідувач кафедри вишу Ірина Стадник.