,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас Черкаські студенти зайняли в Одесі призові місця у робототехніці (Фото)
Вівторок, 12 червня 2018 10:04

Черкаські студенти зайняли в Одесі призові місця у робототехніці (Фото)

8-30 травня Одеська національна академії харчових технологій провела Другий відкритий тур Всеукраїнської олімпіади «Робототехніка», в якому взяли участь 30 команд з 12 закладів вищої освіти, зокрема з Одеси, Львова, Івано-Франківська, Харкова, Сум, Черкас і Запоріжжя.

Повідомляє інтернет-видання Дзвін

Черкаський державний технологічний університет представляли дві команди під керівництвом Філімонова Сергія Олександровича, доцента кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій.

Першу команду «Enterpise» представляв Бачеріков Дмитро Сергійович, магістрант кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій, який посів ІІ місце в олімпіаді та отримав ІІІ командне місце.

Другу команду «Favorit» представляла учасниця гуртка з робототехніки при кафедрі приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій, Філімонова Олена Сергіївна, яка виборола VI командне місце.

Для участі в Олімпіаді учасники моделювали автоматизовані машини на прикладі моделей машин розміром 1:10 – 1:18 і здійснювали програмне забезпечення управління. Чотирьохколісні боліди їздили на 70-метровій трасі, котра офіціально визнана найдовшою в Європі з пристосованих для Roborace.

Команди виконували завдання з побудови автономного робота-автомобіля, який без втручання водія повинен автоматично знайти по трасі правильну траєкторію руху за допомогою датчиків. Завдяки цим датчикам робот-машина міг визначити, чи є перешкоди на дорозі, в який бік буде наступний поворот та ін.

Метою таких змагань є стимулювання технічної творчості та змагального духу серед молоді, створення технічного співтовариства, популяризація робототехніки серед студентів технічних вузів, — розповіли на сайті ЧДТУ.