,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Про університет ЗМІ про нас «Це маленьке представництво Європи на Черкащині», – Ярослав Березань про інформаційний центр ЄС
Четвер, 07 червня 2018 10:55

«Це маленьке представництво Європи на Черкащині», – Ярослав Березань про інформаційний центр ЄС

У Черкаському державному технологічному університеті запрацював інформаційний центр Європейського Союзу. Тут надаватимуть якісну інформацію про європейські освітні та розвиткові програми, діяльність ЄС. Про інформаційну співпрацю говорили сьогодні в ОДА за участі делегації Представництва Євросоюзу в Україні.

Йдеться на офіційному сайті Черкаської ОДА

Перші інформаційні центри Європейський Союз почав створювати у 1963 р. Натепер їх у світі більше 600. Вони діють здебільшого при університетах, національних бібліотеках та дослідницьких центрах. В Україні нині функціонує 21 такий центр ЄС. Тут надають інформацію про ЄС та його політику, допомагають у навчанні студентів та проведенні дослідницької роботи з питань європейської інтеграції.

– Приємно, що ми знайшли такого серйозного партнера, як Черкаський державний технологічний університет, – зауважує голова відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас. – У роботі центру ми не зосереджуватимемося лише на інформаційній складовій. У перспективі хочемо, аби центр став осередком промоції європейських проектів та програм насамперед серед студентства.

Відкритий у черкаському виші інформаційний центр не тільки інформаційна платформа, а своєрідне представництва ЄС саме на Черкащині, певен заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань.

– Прикметно, що цей інформаційний центр відкривається саме на базі учбового закладу, аби наша молодь отримувала якомога більше якісної інформації і могла самостійно скласти думку про процеси, які відбуваються у світі, – зазначив посадовець. – Так вже склалося, що люди більше довіряють саме громадським організаціям, а не провладним органам. Тож приємно, що важливу інформацію вони отримуватимуть з перевірених джерел. У час, коли у нас точаться бойові дії, які переходять в інформаційний простір, величезна кількість фейкової інформації, сфальсифікованих новин, маніпулятивних публікацій у соцмережах, важливо мати перевірені джерела інформації. Неодноразово сам стикався з наслідками інформаційної війни. Вона завдає колосальних людських «свідомих» втрат.

Черкащина уже має досвід співпраці з ЄС. Зокрема нині тут реалізують декілька довгострокових проектів: ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та проект ЄС «Створення Центру розвитку багатофункціональних кооперативів у Черкаській області», а також проект «U-LEAD з Європою». Тож, переконаний посадовець, подальша співпраця дасть старт новим ініціативам в області.