,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет електронних технологій і робототехніки Новини Проект з безкоштовного навчання основам програмування Technology Nation
Вівторок, 26 грудня 2017 22:39

Проект з безкоштовного навчання основам програмування Technology Nation

Запрошуємо долучитись до проекту Technology Nation (всеукраїнського проекту з безкоштовного навчання основам програмування)

 

Technology Nation – всеукраїнський проект, який дозволяє всім охочим безкоштовно отримати комп’ютерну освіту світового класу та вивчити основи найбільш затребуваних мов програмування.

В поточному навчальному році студенти факультету електронних технологій і робототехніки, а також інших факультетів ЧДТУ мають можливість безкоштовного навчання основам програмування. Участь у проекті можуть взяти усі, незалежно від курсу та спеціальності. По завершенню кожен учасник проекту, що успішно виконає підсумкове завдання отримає сертифікат від фонду BrainBasket, а також Гарвардський диплом про успішне проходження курсу Harvard CS50. Отримані знання допоможуть розширити можливості працевлаштування за фахом.

 

Пам’ятка для тих, хто бажає зареєструватись в проекті

Крок 1:Подати заявку на сторінці проекту: https://brainbasket.org/tn.

Крок 2:В графі "Місто проживання" вказати: "Черкаси (ЧДТУ)".

Після того, як Ви зареєструвалися на участь у програмі, Вам необхідно виконати тестове завдання, за результатами виконання якого і формуються навчальні групи. Варто зауважити, що без реєстрації роботи розглядатися не будуть.

Суть завдання – ознайомитися з азами програмування, освоїти просту візуальну мову програмування Scratch і написати на ній власну програму. Дане завдання в середньому виконується людьми без технічної освіти за 4-5 годин.

Крок 3: подивитися вступну відео-лекцію курсу Harvard CS50 (складається з двох частин; 1-а частина – 47 хвилин, 2-а частина – 64 хвилини).

Частина 1:https://www.youtube.com/watch?v=zFenJJtAEzE

Частина 2:https://www.youtube.com/watch?v=UuFWYOnHwGM

Крок 4:ознайомтесь із завданням по Scratch.
Крок 5:Після того як Ваш проект буде готовий, відкрийте до нього доступ (про те, як це зробити, розписано тут) і впишіть посилання на Ваш проект уформу.

Пам’ятайте, що чим технічно складніша і цікавіша буде Ваша програма, тим більше у Вас шансів бути зарахованими в найближчу групу (в такому випадку з Вами зв’яжуться телефоном і повідомлять дату старту навчання).