,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет електронних технологій і робототехніки Новини Науковий марафон - інформаційна безпека
Вівторок, 28 березня 2017 16:01

Науковий марафон - інформаційна безпека

Науковий марафон - Інофрмаційна безпека

Естафету Наукового марафону, що стартував у ЧДТУ 15 березня, підхопила кафедра інформатики, інформаційної безпеки та документознавства.

Кафедра інформатики та інформаційної безпеки (ІТІБ)  готує фахівців за напрямом «Безпека інформаційних і комунікаційних систем». У наш час ця спеціальність є досить перспективною, оскільки окрім отримання якісних знань комп`ютерної техніки, програмних і технічних засобів,  навичок програмування, адміністрування та налагодження мереж, студенти поглиблено вивчають питання інформаційної безпеки, зокрема приділяють увагу розробці сучасних засобів захисту інформаційних мереж, проектуванню, розробці, експлуатації та моніторингу систем захисту інформації, вивчають організацію режиму секретності та захисту секретної інформації, криптографічний захист інформації, шифрування, аутентифікацію, цифровий підпис, захист баз даних від несанкціонованого доступу, захист інформації в комп`ютерних мережах, захист від комп`ютерних вірусів, організаційні та нормативно-правові основи інформаційної безпеки.

-  Сьогодні неабиякої актуальності набуває відомий вислів «Хто володіє інформацією, той володіє світом». Зкожним роком інформаційний простір збільшується, а важливість інформації зростає та набуває значного впливу на всі сфери життєдіяльності, -  наголосила завідувач кафедри ІТІБ Валентина Кунченко-Харченко. -  Відтак, вагомого значення набуває обробка інформації, її збереження, накопичення, адекватне використання державними та недержавними структурами. Саме тому науковці ЧДТУ повинні співпрацювати та докладати спільних зусиль для підготовки  кваліфікованих конкурентоспроможних фахівців, які зможуть працювати не лише в сфері ІТ-технологій, а й у державних та силових структурах нашої країни.

Представники кафедри інформатики, інформаційної безпеки та документознавства презентували напрямки своєї роботи, представили основні наукові праці та науково-методичні видання. Під час освітнього заходу окремо відзначили результативну науково-дослідну роботу студентів кафедри та ефективність науково-практичних контактів із підприємствами та організаціями в межах договорів про співпрацю з ЧДТУ.

Інформативні доповіді студентів кафедри ІТІБ щодо фахових досліджень інформаційного простору та захисту інформації зацікавили всіх присутніх змістовним наповненням та приємно вразили кваліфікованою презентацією.