,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет електронних технологій і робототехніки Новини Викладачі факультету пройшли курс навчання для тренерів за програмою «Підготовка енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності»
Понеділок, 28 жовтня 2019 20:09

Викладачі факультету пройшли курс навчання для тренерів за програмою «Підготовка енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності»

Проблема надмірного використання енергоресурсів сьогодні дуже гостро стоїть в Україні. Тому, за підтримки уряду Німеччини, була започаткована програма співпраці університетів та Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлового господарства України з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Мета програми полягає у розгортанні широкомасштабної програми підготовки висококваліфікованих енергоаудиторів на базі університетів у всіх регіонах України. Програма передбачає проведення під егідою GIZ тренінгів для представників університетів, у яких створено комісії з атестації енергоаудиторів, а також надання можливості викладачам-енергоаудиторам, які закінчили тренінги GIZ, проводити на базі університетів аналогічні тренінги.

 

У межах цієї роботи реалізується й проєкт «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ (S21) в Україні». Під його егідою в місті Одеса було організоване двотижневе навчання за програмою «Університети – платформа для підготовки висококваліфікованих енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності».

 

Програма курсів включала теоретичне та практичне навчання з енергоефективності житлових багатоквартирних будівель, особливостей роботи об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) з Фондом енергоефективності. Заключні етапи тренінгу було присвячено польовим дослідженням реальних об'єктів (житлових будівель), захисту проектів з енергоаудиту, підсумковому іспиту.

 

Черкаський державний технологічний університет представляли: доценти кафедри електротехнічних систем Валентин Ткаченко, Сергій Протасов  та доцент кафедри енерготехнологій Сергій Беспалько. Науковці ЧДТУ успішно пройшли курс навчання для тренерів та отримали сертифікати за програмою «Підготовка енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності» в рамках проекту GIZ «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ в Україні» (Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ).

 

Черкаський державний технологічний університет щиро вдячний організаторам тренінгів та інструкторам за надані можливості підвищення професійного рівня співробітників, забезпечення актуальними і корисними матеріалами, доброзичливу й сприятливу до навчання атмосферу та досконалу організацію заходу.