,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет електронних технологій і робототехніки Новини На факультеті VІI Міжнародна науково-практична конференція «Обробка сигналів і негаусівських процесів»
Четвер, 30 травня 2019 11:31

На факультеті VІI Міжнародна науково-практична конференція «Обробка сигналів і негаусівських процесів»

            23-24 травня в Черкаському державному технологічному університеті на кафедрі радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем відбулася VIІ Міжнародна науково-практична конференція «Обробка сигналів і негаусівських процесів – 2019» (ОСНП-2019), присвячена пам’яті професора Юрія Кунченка.

          Конференція, яка вже стала традиційною в ЧДТУ,покликана зібрати гостей зі всієї України і зарубіжжя та присвячена пам’яті видатного вченого, доктора фізико-математичних наук, професора Юрія Петровича Кунченка, який очолював кафедру радіотехніки з 1990 по 2006 рік, – зазначив ведучий конференції, завідувач кафедрирадіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем Володимир Палагін.

Перша конференція була проведена у 2005 році за ініціативою професора Юрія Петровича та з метою об’єднати науковців, інженерів, аспірантів, студентів для вивчення сучасного передового досвіду з розробки, впровадження та поширення актуальних наукових і прикладних досліджень, пов’язаних із опрацюванням інформації, статистичної обробки даних, що охоплюють широке коло сучасних аспектів розвитку науки та техніки.

         Цьогорічна конференція об’єднала науковців з багатьох навчальних та науково-дослідних закладів, вчених з ближнього та дальнього зарубіжжя, які представили наукові дослідження за такими актуальними напрямками, як математичні моделі сигналів і систем, методи та алгоритми обробки сигналів та статистичних даних, апаратні та програмні засоби опрацювання сигналів, комп’ютерне моделювання, сучасні досягнення в галузі збереження та захисту інформації та ін.

         Відкрив конференцію її ведучий, співголова програмного комітету, завідувач кафедрі радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем, д.т.н., професор Володимир  Палагін, який зазначив важливість та проблематику конференції.

       З вітальними словами виступили ректор університету Олег Григор, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, співголова програмного комітету, президент наукового фонду академіка Юрія Кунченка, завідувач кафедри інформатики, інформаційної безпеки та документознавства, д.т.н., професор Валентина  Кунченко-Харченко, учень і представник наукової школи професора Юрія Кунченка – к.т.н., доцент Віталій Коваль, радник ректора, д.т.н., професор Юрій Лега.

           Окрім того, на пленарному засіданні були представлені наукові доповіді запрошених гостей з різних закладів України. Зокрема, виступив завідувач кафедри фізико-технічних засобів захисту інформації  Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», д.т.н., професор Є.А.Мачуський «Transfinite Wave Mathematics of Relative Space-Time». Оригінальні ідеї та методи були викладені в доповіді професора кафедра електроніки Національного авіаційного університету, д.т.н., професора А.Я.Білецького «Неочевидне – унікальне в кодуванні і криптографії». Були представлені оригінальні матеріали у виступі провідного наукового співробітника інституту технічної теплофізики НАН України, к.ф.-м.н. О.І.Красильнікова «Моделі розподілу перфорованих випадкових величин».

           На конференції представлені давні друзі та партнери кафедри та університету, роботодавці, завдяки яким студенти успішно проходять практики та працевлаштовуються. Це представники від виробництва, зокрема державного підприємства «Орізон-Навігація», "НВС Телематичні системи", “Теко Трейд”, ТОВ "МНВК Stancogroup", ТОВ Мікро Тронік Україна, експерти відділу компю'терно-технічних та телекомунікаційних досліджень Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та ін., які працюють в області розробки систем зв’язку, систем супутникового моніторингу та проведення досліджень в області навігаційних технологій, займаються виробництвом сучасної електроніки, що в цілому безперечно зміцнює обороноздатність нашої держави. За підтримки запрошених роботодавців в університеті була розгорнута виставка продукції підприємств, представлені унікальні дослідні та промислові зразки апаратури, різноманітна рекламна продукція, яка зацікавила не тільки учасників конференції, але і багатьох студентів нашого закладу.

          Проведена конференція є ще одним підтвердження актуальності та перспективності наукових розробок наукової школи по статистичній обробці сигналів в Черкаському державному технологічному університеті, яка об’єднує науковців з багатьох університетів та науково-дослідних центрів.