,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет електронних технологій і робототехніки Новини Студент факультету посів призове місце у Міжнародних змаганнях із робототехніки
Четвер, 04 жовтня 2018 22:00

Студент факультету посів призове місце у Міжнародних змаганнях із робототехніки

Нещодавно кафедра приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій ЧДТУ взяла участь у Ювілейних Міжнародних змаганнях із робототехніки в межах ROBORACE за кубок «100 РІЧЧЯ ОДЕСЬКОГО ПОЛІТЕХНІЧНОГО». 

 

14-16 вересня 2018 року Одеський національний політехнічний університет провів робототехнічні змагання в межах ROBORACE, у яких взяли участь команди різних закладів вищої освіти. Серед українських команд були представлені, зокрема, команди з Одеси, Львова, Тернополя, Харкова, Черкас і Житомира.

 

Для участі в робототехнічних змаганнях студенти моделювали автоматизовані машини на прикладі моделей машин розміром 1:10 – 1:18 та розробляли програмне забезпечення для управління ними.

Команди виконували завдання з побудови автономного робота-автомобіля, який без втручання людини повинен був автоматично знайти на трасі правильну траєкторію руху за допомогою датчиків.

 

Завдяки цим датчикам робот-машина міг визначити, чи є перешкоди на дорозі, в який бік буде наступний поворот тощо.

Метою таких змагань є стимулювання технічної творчості та прагнення до перемоги серед молоді, створення технічного співтовариства, популяризація робототехніки серед студентів технічних вузів.

Черкаський державний технологічний університет на цих змаганнях представляв аспірант кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій Андрій Мисан, який під керівництвомдоцента кафедри приладобудування, мехатроніки та комп'ютеризованих технологій Сергія Філімонова посівпочесне ІІ місце.