,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет електронних технологій і робототехніки Новини Проект MUSIC-Med переміг у конкурсі біомедичних стартапів MBioS Challenge
Вівторок, 01 травня 2018 00:17

Проект MUSIC-Med переміг у конкурсі біомедичних стартапів MBioS Challenge

Проект MUSIC-Med переміг у конкурсі біомедичних стартапів MBioS Challenge

 

25 квітня журі першого в Україні конкурсу біомедичних стартапів MBioS Challenge, організованого «Домом інновацій» і компанією Borsch Ventures, оголосило переможців.

Із 97 проектів, які взяли участь у конкурсі, 12 вийшло до фіналу: по п’ять стартапів на стадії ідеї та прототипу, а також два стартапи з робочою моделлю і грошовим потоком. Кожен з фіналістів здобув можливість трихвилинного виступу на сцені найбільшої в Україні технологічної конференції iForum, де були присутні венчурні інвестори, бізнесмени, журналісти, представники акселераторів.

Переможця обирали за результатами публічних пітчингів.

Серед стартапів на рівні ідеї найкращим стали мобільний ультразвуковий хірургічний інструмент MUSIC-Med, який розробили науковці Черкаського державного технологічного університету, і проект біонічного протеза руки Esper Bionics із Києва.

Нагадаємо, що проект MUSIC-Med (Mobile Ultrasonic Surgical Instrument for Civil-military Medicine) – мобільний ультразвуковий хірургічний інструмент для цивільної та військової хірургії, розроблений групою інженерів і медиків. Команда проекту складається з науковців факультету електронних технологій та робототехніки ЧДТУ, а саме: розробники –  кандидат технічних наук, доцент кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій ЧДТУ Костянтин Базіло і кандидат технічних наук старший викладач кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій ЧДТУ Василь Заїка; SMM та PR проекту, відповідальний за організаційні питання - кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій ЧДТУ Юлія Бондаренко; експерт проекту з медичних питань – лікар-хірург Третьої Черкаської лікарні швидкої медичної допомоги Леонід Федорук; асистент проекту – магістрант кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій ЧДТУ Юлія Петрушко.