,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет електронних технологій і робототехніки Новини Розробка сучасної метеостанції на кафедрі РТРС
Субота, 21 квітня 2018 10:57

Розробка сучасної метеостанції на кафедрі РТРС

Розробка сучасної метеостанції на факультеті

Група розробників нашого факультутету на кафедрі радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем створили автономну мобільну систему метеорологічного спостереження, яка може вимірювати температуру середовища, рівня радіації, аміаку, чадного газу. Фермер може пити вдома каву і заодно спостерігати за процесами, що відбуваються в нього на полі. А під час землетрусів чи хімічних атак система врятує життя, проклавши безпечний маршрут.

У тестовому режимі новостворена станція почала функціонувати в середині грудня. Систему створювали разом із невеликою командою: завідувач кафедри радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем, лаборант, аспірант і розробник серверної частини сайту. Назарій розповідає, що цей проект може стати базовим варіантом для розгортання національної системи безпеки, яка забезпечує цілодобовий контроль потрібних параметрів.

В планах винахідників розробка екстреного сповіщення при надзвичайних ситуаціях, землетрусах, радіаційному і хімічному забрудненню. Сервер будуватиме на карті всі дані та безпечний маршрут евакуації. Унікальність системи в тому, що такий варіант розвитку цієї розробки не розглядає жоден інший виробник.

Джерело: http://in.ck.ua/ua/sytuacii/sposterigay-za-polem-cherez-wi-fi-cherkaskyy

Джерело: http://in.ck.ua/ua/sytuacii/sposterigay-za-polem-cherez-wi-fi-cherkaskyy