,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет електронних технологій і робототехніки Новини Участь студентів факультету у Всеукраїнській студентській олімпіаді «Комп’ютерні системи штучного інтелекту»
П'ятниця, 20 квітня 2018 11:40

Участь студентів факультету у Всеукраїнській студентській олімпіаді «Комп’ютерні системи штучного інтелекту»

12–14 квітня 2018 року в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулася ІІІ Всеукраїнська студентська олімпіада «Комп’ютерні системи штучного інтелекту».

 

Мета заходу: перевірити рівень знань з математики, фізики, програмування, робототехніки та механіки, популяризувати серед студентів технічні знання та сучасні напрямки розвитку науки і техніки, формувати у студентів інноваційне та критичне мислення, надати практичні навички створення достатньо складних систем, що можуть входити до складу сучасних робототехнічних систем.

 

Захід проводився у два тури.

Тур I — теоретичний: учасникам I туру було запропоновано відповісти на тестові питання зі штучного інтелекту, радіоелектроніки, логіки та робототехніки.

Тур II — експериментальний: роботи команд-учасниць повинні будуть в автономному режимі вирішити два практичні завдання:

 

1) номінація «Слідування за лінією»: роботи в автономному режимі повинні за максимально короткий час пройти від старту до фінішу складну трасу з перехрестями та зоною інверсії.

2) номінація «Roborace»— змагання, як «Формула F1», але для роботів. В автономному режимі роботи повинні за мінімальний час пройти трасу в складних умовах масового старту всіх роботів.

Роботи, що приймали участь у змаганнях, були зібрані студентами самостійно і відрізнялися за зовнішнім виглядом та внутрішнім складом.

За словами організаторів, на конкретних прикладах студенти-учасники олімпіади отримають практичні навички програмування мікропроцесорної техніки, які можна застосувати як в українських високотехнологічних іграшках, так і в системах керування автомобілів, потягів і космічних кораблів.

Для участі в олімпіаді від ЧДТУ була делегована команда кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій в складі студента 4 курсу групи П-41 Рискаля Владислава Вікторовича під керівництвом доцента кафедри к.т.н. Філімонова Сергія Олександровича.

За підсумками змагання наша команда зайняла  6 місце з 23 команд.