,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Інформаційний центр ЄС Події Інтерактивні заходи від кафедри фінансів та Інформаційного центру ЄС до Дня Європи в Україні
Четвер, 08 лютого 2024 11:12

Інтерактивні заходи від кафедри фінансів та Інформаційного центру ЄС до Дня Європи в Україні

17 травня 2023 року здобувачі вищої освіти факультету економіки та управління та інших факультетів ЧДТУ дискутували про європейські цінності та перспективи входження України до ЄС.
З вітальним словом до присутніх звернулась завідувач кафедри фінансів Ірина Гончаренко: «Цьогоріч День Європи – надзвичайний. Україна вперше святкує його у статусі кандидата на вступ до ЄС. Вдруге День Європи відбувається під час повномасштабної російської війни. Європа разом з  Україною».
«День Європи відзначається в Україні з 2003 року, цей рік – вже двадцятий рік для нас, українців, коли ми говоримо про наші спільні цінності та євроінтеграційний напрям розвитку. Надзвичайні заходи, впровадженні ЄС з першого дня повномасштабного вторгнення, фінансова, військова та соціальна допомога, надана народу України, є безумовним підтвердженням того, що європейці  прагнуть справжнього й справедливого миру – переможного миру на умовах України» – зазначила професор кафедри фінансів, координатор Інформаційного центру ЄС Олена Березіна.
На заході учасники обговорили результати саміту «Україна – Європейський Союз», а також результати оцінювання Єврокомісією здобутків України на шляху інтеграції. Окрема увага була приділена віхам створення і розбудови Європейського Союзу, позитивним результатам для країн-учасниць та викликам, що постають перед ними.
Також свої знання історії, культури та цінностей Європейського Союзу студенти мали можливість перевірити під час квесту «Що я знаю про ЄС» та вікторини «Європейські перегони». Найбільш активні учасники були нагороджені тематичним призами та друкованими виданнями Представництва ЄС в Україні.
Тримаємо освітній та фінансовий фронт разом!

https://finance.chdtu.edu.ua/2023/05/21/interaktyvni-zahody-vid-kafedry-finansiv-ta-informaczijnogo-czentru-yes-do-dnya-yevropy-v-ukrayini/