,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Інформаційний центр ЄС Події У третій день Global Money Week у ЧДТУ обговорили фінансову підтримку України від Євросоюзу
Четвер, 08 лютого 2024 11:05

У третій день Global Money Week у ЧДТУ обговорили фінансову підтримку України від Євросоюзу

22 березня 2023 року в Черкаському державному технологічному університеті у межах Global Money Week, ініційованого кафедрою фінансів, студенти та викладачі переглянули відеопрезентацію від Інформаційного центру ЄС в Черкаській області стосовно фінансової допомоги ЄС Україні з подальшим обговоренням перспектив партнерства України з країнами Євросоюзу.
– Із перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України Європейський Союз продемонстрував єдність, рішуче засудивши російську агресію і порушення норм міжнародного права, ЄС надав різнобічну підтримку Україні  від фінансової, політичної, військової до гуманітарної. Упродовж 2022 року партнери з Євросоюзу допомагали забезпечувати фінансову стійкість нашій країні, і наразі вже ухвалено рішення про надання чергового пакету макрофінансової допомоги Україні,   – зазначила у вступній промові координаторка Інформаційного центру ЄС в Черкаській області, професорка кафедри фінансів ЧДТУ Олена Березіна. 
Учасники події переглянули два відеоролики про фінансову підтримку України  Євросоюзом, після чого відбулося жваве обговорення видів та розміру допомоги від різних країн. В обговоренні, зокрема йшлося про те, що війна в Україні призвела до втрати доступу до ринків та різкого падіння доходів державного бюджету, тоді як державні витрати на безпеку, оборону, вирішення гуманітарної ситуації та підтримку безперервного надання державних послуг помітно зросли. Європейський Союз підтримував і підтримує Україну наданням макрофінансової допомоги, позик і грантів, поставкою військового обладнання, проведенням фахової підготовки українських військових, тимчасовим захистом переміщених осіб та забезпеченням їх робочими місцями, соціальними пакетами послуг, допомогою у проведенні реформ, необхідних для вступу до ЄС тощо.
Завідувачка кафедри фінансів Ірина Гончаренко ознайомила присутніх з аналітичними даними фінансової та гуманітарної підтримки України міжнародними партнерами – благодійними фондами, громадськими організаціями, приватними особами. Весь світ сьогодні з Україною! Іноземні громадські організації, у тісній співпраці з неурядовими організаціями України та бізнесом, зокрема Ротарі Клуби, з перших днів війни забезпечують освітні, медичні заклади, гуманітарні центри обладнанням, продуктами харчування, одягом, речами першої необхідності, – зазначила  Ірина Гончаренко.
Як розподіляються податки, збори, та обов’язкові платежі в державному бюджеті? Як визначити, скільки податків та зборів Ви сплатили впродовж року та які видатки держави за рахунок цих коштів були профінансовані? На ці питання відповіла доцент кафедри фінансів Євгенія Ломако та  ознайомила присутніх з он-лайн калькулятором «Рахунок від держави». Інформативна цікава дискусія завершилася інтерактивними іграми Kahoot «Валюти світу», «Фінансові та правові атрибути країн Європи» та також квестом «Що я знаю про ЄС? Фінансові лідери Європи». 
Наприкінці заходу найактивніші студенти були відзначені Сертифікатами та тематичними подарунками.
Дякуємо Збройним силам України за можливість долучитися до цієї події!
Дякуємо нашому партнеру Інжиніринговій школі Noosphere, яка надала можливість у безпечній атмосфері провести запланований захід! 
Тримаємо освітній та фінансовий фронт разом!
#ГраНавчанняДобробут #GMWUkraine2023 #PlanYourMoney #PlantYourFuture #GMW2023 #кафедрафінансівчдту
Ставайте учасником Global Money Week! Приєднуйтесь до нас!
https://finance.chdtu.edu.ua/2023/03/22/u-tretij-den-global-money-week-u-chdtu-obgovoryly-finansovu-pidtrymku-ukrayiny-vid-yevrosoyuzu/