,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Середа, 03 квітня 2024 11:08

У ЧДТУ стартував Дебатний клуб

Як у одній політичній партії можуть працювати і приходити до спільної позиції анархіст, комуніст і популіст, які є ще й представниками різних професій і соціальних груп? Якими аргументами діяти на опонента в парламенті, аби відстояти свою позицію, та як будувати контраргументи для відповіді, захищаючи свою позицію? Відповіді на ці запитання шукали в межах Дебатного клубу, першу засідання якого відбулося 2 квітня в АртХабі Черкаського державного технологічного університету. Захід пройшов за спільної ініціативи івент-департаменту Студентської ради ЧДТУ, Громадської організації “Альтернативна позиція” та Відділу студентського розвитку та культурних програм.

Чотири команди, до складу яких увійшла студентська молодь міста (адже до активностей в АртХабі завжди охоче долучаються не лише студенти ЧДТУ, а й гості вишу), змагалися у знанні політичних ідеологій, вмінні аргументувати свої переконання, ораторських та навіть акторських здібностях. Усе - у дещо не звичному для цієї інтелектуальної гри форматі. 

“Хтось із нас грав у дебати ще в шкільні часи, для когось сьогоднішній досвід – перший. Але однозначно для всіх сьогоднішній формат гри новий і цікавий! Зважаючи на те, як гарно ми провели час, і на зацікавленість подією, вирішили, що віднині засідання Дебатного клубу будуть відбуватися регулярно. То ж про новий захід вже скоро повідомимо окремим анонсом”, – зазначає заступниця голови івент-департаменту Студради Марина Телешун.