,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Відділ студентського розвитку і культурних програм Новини 24 лютого 2023 року у Черкаському державному технологічному університеті театральна студія «Містерія», що діє при відділі студентського розвитку і культурних програм ЧДТУ, представила дебютну творчу роботу до річниці повномасштабного вторгнення росії
Четвер, 02 березня 2023 11:03

24 лютого 2023 року у Черкаському державному технологічному університеті театральна студія «Містерія», що діє при відділі студентського розвитку і культурних програм ЧДТУ, представила дебютну творчу роботу до річниці повномасштабного вторгнення росії

24 лютого 2023 року у Черкаському державному технологічному університеті театральна студія «Містерія», що діє при відділі студентського розвитку і культурних програм ЧДТУ, представила дебютну творчу роботу до річниці повномасштабного вторгнення росії

24 лютого 2023 року у Черкаському державному технологічному університеті театральна студія «Містерія», що діє при відділі студентського розвитку і культурних програм ЧДТУ, представила дебютну творчу роботу до річниці повномасштабного вторгнення росії на територію України. Літературно-музична композиція «Я – Україна, моє ймення – Свобода!» увібрала низку болючих спогадів про перші миттєвості, перші хвилини, перші дні вторгнення росії на нашу землю, спогадів, які зарубцювалися на серці нескореної української нації, спогадів, які ми ніколи не забудемо.  

Рівно рік тому, 24 лютого 2022 року, росія віроломно і підступно напала на Україну після 8 років неоголошеної війни на Сході країни та анексії Криму. Як і століттями до цього, агресор намагається винищити українців як націю, а Україну – як самостійну, незалежну демократичну державу, не називаючи свої ганебні дії війною, а лише прикриваючись терміном «спецоперація». Однак – марно. Україна стоїть, а ми – продовжуємо жити, – наголошує талановита творча молодь. 

У літературно-музичній композиції для звучали вірші Юрка Ґудзя, Тетяни Власової, Валентини Коваленко, Людмили Горової, Катерини Буррел, Олександра Козинця та мотив «Мелодії» Мирослава Скорика. 

Усі, кого цього дня об'єднала мистецька подія в укритті університету, віддали шану тим, хто доклав зусиль, аби ми зустріли цей день:  хто на фронті, в тилу, за кордоном і на батьківщині; хто у бою і на роботі наближає день нашої Перемоги. Хвилиною мовчання вшанували тих, чиї життя обірвалися від дій російських окупантів. 

– Всі пам'ятають цей найскладніший день рік тому… Окупанти збиралися взяти Київ за кілька днів, але сьогодні ми відзначаємо 365 днів незламності, нескореності, жаги до Перемоги. І Україна обов'язково переможе! А головне завдання молоді сьогодні – сумлінно навчатися, здобувати фахові знання та вдосконалювати професійні навички, аби розвивати технологічну, конкурентоздатну вітчизняну економіку, – зазначив в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.