,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Відділ студентського розвитку і культурних програм Новини Першокурсники ЧДТУ урочисто склали Присягу студента
Вівторок, 07 вересня 2021 14:40

Першокурсники ЧДТУ урочисто склали Присягу студента

Першокурсники ЧДТУ урочисто склали Присягу студента

Черкаський державний технологічний університет не лише  зберігає українські національні традиції, а й активно впроваджує європейські звичаї відзначення таких особливих свят, як День знань. Відтак, цьогоріч у Черкаському державному технологічному університеті співробітники, студенти, їхні батьки та гості вже традиційно зібралися на «Інавгурацію нового 2021-2022 навчального року в ЧДТУ». Студентський гімн «Гаудеамус» у виконанні ансамблю «Консонанс» відділу студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ налаштував присутніх на хвилю нового етапу в житті, хвилю прагнення до нових знань, досягнень, здобутків та ознаменував початок особливої події. 

Учорашні школярі, а віднині студенти єдиного технологічного закладу вищої освіти Черкащини урочисто склали Присягу Студента ЧДТУ, слова якої мають стати дороговказом для першокурсників. Кожен студент, який присягнув на вірність своєму університету, отримав Інавгураційний Сертифікат та значок ЧДТУ. 

Сьогодні студенти, викладачі, батьки та гості свята стали свідками історичного збагачення родини Черкаського державного технологічного університету. 

–  Насамперед, хочу висловити вдячність молоді за те, що обрали Черкаський державний технологічний університет, та батькам, які виховали перспективних молодих людей. Зі свого боку, ми докладатимемо зусиль, аби студенти отримали глибокі знання,  стали справжніми патріотами та висококваліфікованими фахівцями, які формуватимуть потенціал Черкащини та України,  – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.  

На родинне свято до університету завітали шановані гості, які багаторічно підтримують навчальний заклад: заступниця голови Черкаської обласної державної адміністрації    Лариса Кошова; начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський; голова Федерації професійних спілок в Черкаській області, член Наглядової ради ЧДТУ Петро Шевченко; представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Черкаській області, членкиня Наглядової ради ЧДТУ Надія Горбаченко; заслужена художниця України, майстриня народного мистецтва, членкиня  Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, членкиня Наглядової ради ЧДТУ Олександра Теліженко; спортивна гордість Черкащини, Майстер спорту України міжнародного класу з футболу, член Національної Паралімпійської збірної України з футболу з 2013 року, переможець – золото – XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), випускник ЧДТУ  Богдан Кулинич.

Кожен шанований гість університетського свята щирими теплими словами надихав молодь на сумлінне навчання, зважене закладання підґрунтя свого професійного майбутнього та прагнення до саморозвитку та збереження самобутності. 

Хвилиною мовчання вшанували учасники урочистого зібрання  пам’ять героїв, полеглих у боротьбі за свободу нашої України, героїв Небесної Сотні, борців за права і свободи людини під час Революції гідності, героїв – солдат і офіцерів Збройних сил,  Державної прикордонної служби, Національної гвардії і Служби безпеки, які зі зброєю в руках відстоювали територіальну цілісність нашої батьківщини на Сході України. 

На знак шани студенти Черкаського державного технологічного університету поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України» на алеї Слави міста Черкас.

Черкаський державний технологічний університет пишається тим, що цьогоріч на навчання до закладу вищої освіти вступило  13 осіб, які були та є учасниками АТО. 

Після вшанувань наших боронителів відбувся символічний Обряд входин першокурсників до дружньої викладацько-студентської  родини Черкаського державного технологічного університету, під час якого декани факультетів зустріли нових членів родини запашними короваями, а весь професорсько-викладацький склад вишу та гості свята щедро засіяли студентів «зерном науки», щоб воно проросло в юних серцях та незабаром дало щедрий врожай.

Далі на студентів, викладачів, батьків і гостей родинного свята чекало розмаїття цікавих заходів, зустрічей та вражень: знайомство з історією і традиціями Черкаського державного технологічного університету; спілкування в академічних групах; відкриті двері музеїв ЧДТУ.

Окрім цього, у межах свята проходила автограф-сесія,  під час якої усі охочі мали нагоду отримати в подарунок  наукове видання з автографами  авторів,  знаних не лише в Україні, але і за кордоном, науковців Черкаського державного технологічного університету: доктора технічних наук, професора, завідувача кафедри фундаментальних дисциплін та прикладного матеріалознавства  ЧДТУ, заслуженого  діяча науки і техніки України  В’ячеслава Ващенка; докторки технічних наук, доцентки, професорки кафедри електротехнічних систем ЧДТУ Ірини Яценко; доктора технічних наук, професора, завідувача кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв ЧДТУ Георгія Канашевича; кандидатки технічних наук, доцентки кафедри фундаментальних дисциплін та прикладного матеріалознавства ЧДТУ  Тетяни Бутенко.

 Черкаський державний технологічний університет висловлює   подяку  Профспілковому комітету ЧДТУ в особі голови Василя Загороднього та працівникам їдальні університету (директорка  –   Людмила Демиденко) університету за допомогу в організації свята та за запашні українські короваї.