,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Відділ студентського розвитку і культурних програм Новини «Сьогодні кожен двадцятий студент ЧДТУ є активним донором», – ректор ЧДТУ Олег Григор на урочистостях до Дня донора від «Biopharma Plasma Cherkasy»
Вівторок, 07 вересня 2021 13:37

«Сьогодні кожен двадцятий студент ЧДТУ є активним донором», – ректор ЧДТУ Олег Григор на урочистостях до Дня донора від «Biopharma Plasma Cherkasy»

«Сьогодні кожен двадцятий студент ЧДТУ є активним донором», – ректор ЧДТУ Олег Григор на урочистостях до Дня донора від «Biopharma Plasma Cherkasy»

Партнер Черкаського державного технологічного університету «Biopharma Plasma Cherkasy» влаштував низку заходів до Міжнародного дня донора, який увесь світ відзначає 14 червня. Упродовж року викладачі та студенти ЧДТУ активно долучалися до благочинних подій та акцій, що проходили в Черкаському обласному центрі служби крові, зі свого боку, представники «Biopharma Plasma Cherkasy» неодноразово відвідували університет, аби розповісти про важливість донорства в наші дні та заохотити молодь до донорського руху.

До Всесвітнього дня донора зранку 18 червня 2021 року начальниця відділу студентського розвитку та культурних програм Інна Король разом зі студентами здали кров у центрі, а вдень ректор ЧДТУ Олег Григор, проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко, викладачі та студенти долучилися до урочистостей у Черкаському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Під час події керівник «Biopharma Plasma Черкаси» Ярослав Березань вручив ректору ЧДТУ Олегу Григору почесну відзнаку «За розвиток донорства в Україні 2021» за популяризацію донорства в регіоні.

Випускник ЧДТУ, голова студентської ради ЧДТУ у 2014-2015 роках, а нині депутат Черкаської міської ради, голова молодих донорів Черкащини, на рахунку якого понад 40 донацій, Сергій Шмиголь офіційно отримав звання “Почесний донор” під час церемонії нагородження черкаських донорів.

Окрім того, випускник ЧДТУ Сергій Шмиголь та студент третього курсу кафедри політичних і філософських наук ЧДТУ Нікіта Прогунов нагороджені Подяками міського голови за розвиток і пропагування донорства крові. 

Принагідно ректор ЧДТУ Олег Григор вручив керівнику «Biopharma Plasma Cherkasy» Ярославу Березаню Подяку ЧДТУ за плідну партнерську співпрацю.

«Сьогодні кожен двадцятий студент Черкаського державного технологічного університету є активним донором. Ми пишаємось небайдужістю молоді до чужих життів. Наша співпраця з «Biopharma Plasma Cherkasy» вкрай важлива для популяризації донорства серед студентів ЧДТУ», – зазначив Олег Олександрович. 

Упродовж події у фойє другого поверху театру відвідувачі могли  ознайомитися з тематичною фотовиставкою Гаррі Єфімова «Ми — краплі в морі. Ми для когось — море», присвяченою тим, хто врятував чиєсь життя, подарувавши свою кров, і тим, чиї життя було врятовано. 

Нагадаємо, що на початку вересня 2020 року Черкаський державний технологічний університет та ТОВ «Черкаський обласний центр служби крові «ЧЕРКАСИ-ПЛАЗМА» уклали угоду про співпрацю, згідно з якою партнери працюють у напрямі створення благодійного фонду, а також представники ЧДТУ сприяють добровільному залученню студентів та працівників вишу до донорства на волонтерських засадах задля можливості забезпечення потреб закладів охорони здоров’я в якісних та безпечних препаратах крові та інших соціальних потреб.