,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Відділ студентського розвитку і культурних програм Новини Під час онлайн-семінару з психології в ЧДТУ обговорили, як протидіяти булінгу
Вівторок, 27 квітня 2021 10:49

Під час онлайн-семінару з психології в ЧДТУ обговорили, як протидіяти булінгу

Під час онлайн-семінару з психології в ЧДТУ обговорили, як протидіяти булінгу

22 квітня 2021 року у Черкаському державному технологічному університеті пройшов дистанційний методичний семінар на тему «Психологічні аспекти протидії булінгу» під модераторством практичного психолога ЧДТУ, кандидатки психологічних наук Наталії Пилипенко. Захід відбувся в межах серії онлайн-тренінгів із психології, яка нещодавно стартувала в університеті. 

Разом із лекторкою учасники семінару торкнулись актуальної проблеми сьогодення – булінгу в закладах освіти та наслідків порушення психологічних меж особистості в результаті цькування. Обговорили також основні ознаки булінгу, його мотиви і передумови, особливості психологічних портретів «кривдника» і «постраждалого». Особливу увагу звернули на важливість захисту своїх особистих кордонів як найдієвішого інструменту протидії булінгу. Принагідно психологиня ЧДТУ розповіла про успішний досвід впровадження антибулінгових програм у країнах Євросоюзу. 

– Булінг негативно позначається на взаємодії між учасниками освітнього процесу. Він  здатний зруйнувати безпеку самого освітнього середовища. Оптимальним для успіху є позитивний досвід соціальної взаємодії – через довіру, взаємну домовленість та відкритий діалог між учнями, студентами чи педагогами, Адже лише в конструктивній комунікації – сутність управління людськими ресурсами, – на завершення віртуального семінару зазначила психологиня ЧДТУ Наталія Пилипенко.