,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Відділ студентського розвитку і культурних програм Новини У ЧДТУ пройшло спеціальне об’єктове тренування формувань і служб цивільного захисту університету
П'ятниця, 09 квітня 2021 09:21

У ЧДТУ пройшло спеціальне об’єктове тренування формувань і служб цивільного захисту університету

У ЧДТУ пройшло спеціальне об’єктове тренування формувань і служб цивільного захисту університету

У Черкаському державному технологічному університеті відбулося спеціальне об’єктове тренування формувань і служб цивільного захисту закладу вищої освіти. Навчання «Дії працівників та студентів у випадку виникнення пожежі, що сталася внаслідок терористичного акту в навчальному корпусі №3 ЧДТУ» - особлива нагода перевірити злагодженість колективних дій та поведінку в надзвичайній ситуації. 

За попередніми даними черговий сторож отримав від прибиральниці повідомлення про наявність на другому поверсі навчального корпусу №3 невідомого предмету. У свою чергу черговий сторож повідомляє про невідомий предмет керівнику тренувань. Невідкладно, згідно з Планом евакуації, організовується евакуація з навчального корпусу. Під час евакуації стався вибух біля  геодезичної камери, у результаті чого виникла пожежа та відбулося задимлення частини поверху.

Кожен чітко мав виконати дії відповідно до інструкції з Надзвичайних ситуацій, аби врятувати життя тих, хто на той час перебував у корпусі, та загасити пожежу. Черговий сторож викликав пожежно-рятувальну службу ДСНС і повідомив членів комісії з питань надзвичайних ситуацій відповідно до схеми оповіщення. Комісія університету з питань евакуації провела евакуацію студентів, викладачів та працівників із навчального корпусу на Площу Знань. Не гаючи часу, формування пожежогасіння подало від пожежних кранів один ствол на гасіння пожежі, а другий - на захист суміжних приміщень. Після прибуття підрозділи ДСНС у складі двох відділень подали на пожежу один ствол на гасіння другого поверху та один ствол по автодрабині на покрівлю навчального корпусу №3.

Через сильне задимлення чотири студенти не змогли евакуюватися вчасно через основний вихід. Відтак, евакуація цих студентів пройшла через записний вихід. 

Після спеціального об’єктового тренування, учасники підвели підсумки.