,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Відділ студентського розвитку і культурних програм Новини У ЧДТУ пройшли заходи з охорони праці для посадових осіб університету
Середа, 24 березня 2021 16:46

У ЧДТУ пройшли заходи з охорони праці для посадових осіб університету

У ЧДТУ пройшли заходи з охорони праці для посадових осіб університету

24 березня 2021 року напередодні Всесвітнього Дня охорони праці  в Черкаському державному технологічному університеті пройшли заходи для посадових осіб вишу відповідальних за організацію і виконання заходів з питань охорони праці, електробезпеки та пожежної безпеки.

Відділ охорони праці та цивільного захисту ЧДТУ, за сприяння проректора ЧДТУМиколи Куницького, запросив долучитися до інформаційного заходу заступницю начальника Управління Держпраці в Черкаській області Ірину Щербату, завідувача сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послугВасиля Юрченка.

У вітальному слові ректор ЧДТУОлег Григор наголосив на важливості дотримання техніки безпеки та володінні необхідними знаннями та навичками задля збереження здоров'я та життя працівників.

Принагідно заступниця начальника Управління Держпраці в Черкаській області Ірина Щербата поінформувала про виробничий травматизм на підприємствах області, запропонувавши ознайомитися з інфографікою про стан травматизму в Україні за 12 місяців 2020 та 2019 років у розрізі областей, загостривши увагу на Черкаській області та наголосивши на профілактиці виробничого травматизму. Зі свого боку, завідувач сектору експертної роботи ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Василь Юрченко розповів про актуальні зміни у Законодавстві України про охорону праці, торкнувся кодексу законів про працю України та прийняті відповідно до них нормативно-правові акти.

На початку планових навчань проректор ЧДТУ Микола Куницький висвітлив мету та основні завдання навчання посадових осіб університету з питань охорони праці, електричної та пожежної безпеки.

Під час теоретичної частини керівники структурних підрозділів Черкаського державного технологічного університету разом із фахівцями розглянули чимало важливих питань. Зі свого боку гість навчань - провідний  інспектор Черкаського міськрайонного відділу УДСНС у Черкаський області Ярослав Вовченко  нагадав про Правила пожежної безпеки для навчальних закладів  та правила користування вогнегасниками різних типів. Завідувач кафедри безпеки життєдіяльності Сергій Ротте наголосив про обов'язки керівників структурних підрозділів з охорони праці та висвітлив Розділ колективного договору «Охорона праці». Цікаву презентацію з електробезпеки для персоналу, груп допуску та дій на випадок виникнення електротравм підготувала начальниця відділу капітального та поточного ремонту Людмила Басюк.

Крім цього, нагадали основні правила надання першої долікарської допомоги потерпілому у разі нещасного випадку, та основні правила правила дотримання протиепідемічних заходів, що надзвичайно важливо в умовах карантинних обмежень. 

Усі відповідальні особи, які пройшли навчання, після успішного проходження перевірки знань отримають відповідні посвідчення, що дасть можливість проведення з підлеглими інструктажів з питань охорони праці, електробезпеки та пожежної безпеки у ввірених структурних підрозділах. 

Навчання та перевірка знань осіб, які є відповідальними за збереження життя, дотримання безпечних  умов праці та виконання вимог охорони праці, електро та пожежної безпеки, надзвичайно важлива складова успішної діяльності Черкаського державного технологічного університету.