,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Відділ студентського розвитку і культурних програм Новини У ЧДТУ пройшло засідання історико-краєзнавчого гуртка «Борисфен»
Четвер, 25 лютого 2021 09:32

У ЧДТУ пройшло засідання історико-краєзнавчого гуртка «Борисфен»

У ЧДТУ пройшло засідання історико-краєзнавчого гуртка «Борисфен»

24 лютого 2021 року на кафедрі історії та права Черкаського державного технологічного університету відбулося чергове зібрання історико-краєзнавчого гуртка «Борисфен», керівником якого є доктор історичних наук, професорВалентин Лазуренко.

Історико-краєзнавчий гурток, який у якості гостей відвідують краєзнавці, історики, археологи, письменники, етнографи, виступає відкритою платформою для дискусій, що носять краєзнавчий характер.

Цього разу на зустрічі говорили про історію малих сіл Черкащини та особливості написання їх історій, знайомилися із актуальною краєзнавчою літературою, розглядали сучасні тенденції розвитку краєзнавства в Україні та у Черкаській області зокрема.

Відкрила засідання гуртка завідувачка кафедри історії та права Черкаського державного технологічного університету, кандидат історичних наук, доцентІрина Стадник.

Почесним гостем гуртка був знаний український історик і краєзнавець, Заслужений працівник культури України, голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України,  професорВасиль Мельниченко, якийрозповів студентам освітньої програми «Історія, музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей» про діяльність Національної спілки краєзнавців України, продемонстрував цікаві презентації, присвячені результатам діяльності організації, зауважив про внесок спілки краєзнавців у відзначення 425-річниці від дня народження Богдана Хмельницького. Особливу увагу Василь Мельниченко приділив сучасній методиці написання краєзнавчих матеріалів, статей та книг, що дуже важливо для студентів майбутніх успішних істориків та краєзнавців.

Зі свого боку, керівник гуртка професорВалентин Лазуренко зазначив про початок написання цікавих історико-краєзнавчих робіт студентами та викладачами кафедри історії та права ЧДТУ. У підтвердження слів керівника студент Олександр Гончар розповів про свою роботу по написанню історії села Стецівка Чигиринського району Черкаської області, детально зупинившись на особливостях своїх польових досліджень, а студент Назар Бондаренко поінформував про особливості збору матеріалу та дослідження історії села Тинівка Жашківського району Черкаської області.

Активно долучалися до обговорення порушених питань науковці ЧДТУ, кандидати історичних наукОксана Яшан і Микола Семененко.