,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Відділ студентського розвитку і культурних програм Новини Скопіювати до 6 грудня - День Збройних сил України
П'ятниця, 04 грудня 2020 14:17

Скопіювати до 6 грудня - День Збройних сил України

Скопіювати до 6 грудня - День Збройних сил України

День Збройних сил України встановлений постановою Верховної Ради України в 1993 році і відзначається щороку 6 грудня − у день прийняття Закону України «Про Збройні сили України».

Збройні сили України — це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Збройні сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України.

День 6 грудня – це свято самовідданості та благородства, якими володіють справжні визволителі та оборонці рідної землі. Це свято всіх тих, хто віддає свої знання, мужність, силу та професіоналізм справі оборони України. 

За плечами військових Збройних Сил України славні традиції предків, великі звитяги козацтва та наших батьків і дідів. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук.

Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов'язком справжніх чоловіків та мужніх жінок. Українська армія є національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки України.

Сердечно зичимо миру та спокою усім українським військовослужбовцям, добра та достатку в кожній оселі, божого благословення воїнам та їхнім родинам.