,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Відділ студентського розвитку і культурних програм Новини У ЧДТУ влаштували святкові вечорниці
Вівторок, 17 грудня 2019 11:04

У ЧДТУ влаштували святкові вечорниці

У ЧДТУ влаштували святкові вечорниці

Напередодні різдвяно-новорічних свят кафедра української мови та загального мовознавства спільно з навчально-науковим центром по роботі з іноземними студентами влаштувала у Черкаському державному технологічному університеті святкові вечорниці.

Після невеликого історичного екскурсу, здебільшого для іноземних студентів, на гостину до господині з піснями, танцями та щирими побажаннями завітали хлопці та дівчата, демонструючи багатство і колорит народних традицій. Ошатне вбрання неймовірно личило не лише українським дівчатам і хлопцям, а й іноземним студентам, підкреслюючи самобутність та унікальність традиційного одягу. 

Свято вирувало народними забавами, конкурсами, жартами, під час яких учасники вражали гостей співучістю, кмітливістю, спритністю та дотепністю. На вечорницях і ворожили, і снігову бабу малювали, і калиту кусали, і про пироги співали, і вареники ліпили та куштували.

Сьогодні надзвичайно важливо зберігати наші традиції, передавати їх від покоління поколінню. Шанування нашої культури та традицій  є запорукою процвітання України. Дуже тішить, що іноземні студенти вивчають українські традиції, долучаються до народних святкувань та зберігають у своїй пам’яті та своїх серцях частинку України, аби, при нагоді, поділитися цим духовним скарбом зі світом,  – зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор.