,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ ЧДТУ-55 Новини ЗА УЧАСТІ НАУКОВЦІВ КАФЕДРИ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ТА СУСПІЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН ЧДТУ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАУКОВОГО ВИДАННЯ «НАРИСИ ІСТОРІЇ ШЕВЧЕНКОВОГО КРАЮ»
Вівторок, 10 березня 2015 23:20

ЗА УЧАСТІ НАУКОВЦІВ КАФЕДРИ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ТА СУСПІЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН ЧДТУ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАУКОВОГО ВИДАННЯ «НАРИСИ ІСТОРІЇ ШЕВЧЕНКОВОГО КРАЮ»

10 березня 2015 року відбулася презентація тритомного наукового видання «Нариси історії Шевченкового краю». Презентація була приурочена 55-річчю з дня створення Черкаського державного технологічного університету.

Ідея написання «Нарисів…» належить докторуісторичних наук, професору, заслуженомупрацівниковіосвіти України Миколі Бушину. А її втілення в життя стало можливим завдяки великій за обсягом роботі науковців кафедри історії України та суспільних дисциплін Черкаського державного технологічного університету, які, спільно з колегами з Черкаського iнституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Нацiонального унiверситету цивiльного захисту України та Центрального музею Державної прикордонної служби України, зібрали й систематизували в єдине видання значну кількість матеріалів про історію Черкаського краю.

У «Нарисах історії Шевченкового краю» висвітлено події, що відбулися на Черкащині від найдавніших часів до сьогодення. Це видання має на меті посилювати роль і значення краєзнавства у формуванні національної самосвідомості, відродженні духовності та історичної пам'яті українського народу, збереженні та популяризації безцінних скарбів матеріальної і духовної культури, розширювати знання про рідний край, виховувати повагу до власної історії, формувати високі громадянські якості.

Презентація «Нарисівісторії Шевченкового краю»відбулася в прес-центрі інформаційного агенства «ВиЧЕрпно».