,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ ЧДТУ-55 Новини Перспективи екологічної освіти обговорювали у ЧДТУ
Вівторок, 03 березня 2015 16:28

Перспективи екологічної освіти обговорювали у ЧДТУ

Перспективи екологічної освіти обговорювали у ЧДТУ

Минулого тижнякафедра екології та Центр з еко-виховання та екологічної безпеки ЧДТУ провели круглий стілна тему «Екологічна освіта: стан, перспективи та шляхи розвитку в Черкаському державному технологічному університеті». Зустріч відбулася у рамках заходів, присвячених 55-річчю від дня заснування ЧДТУ.

Учасники обговорення зійшлися на думці, що підготовка екологів з глибокими науковими знаннями наразі є досить актуальною. Такі фахівці повинні володіти навичками оптимального природокористування та долучатися до комплексного екологічного моніторингу всіх компонентів довкілля. Вони також мають чітко визначати причини і наслідки розвитку екологічних негативних та кризових ситуацій, розробляти заходи щодо їхнього запобігання.

З-поміж інших на зустрічі обговорено питання співпраці Центру з еко-виховання та екологічної безпеки ЧДТУ з громадськими екологічними організаціями з метою залучення до роботи студентів та аспірантів університету. Таким чином молодь здобуде новий досвід роботи з екологічними організаціями, а також долучиться до розробки та впровадження нових проектів.