,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ ЧДТУ-55 Новини Студенти-дизайнери ЧДТУ створили молодіжну спілку дизайнерів «Творче коло» та презентували свої здобутки в Черкаському обласному художньому музеї
П'ятниця, 06 лютого 2015 00:00

Студенти-дизайнери ЧДТУ створили молодіжну спілку дизайнерів «Творче коло» та презентували свої здобутки в Черкаському обласному художньому музеї

Студенти-дизайнери ЧДТУ створили молодіжну спілку дизайнерів «Творче коло» та презентували свої здобутки  в Черкаському обласному художньому музеї

5 лютого 2015 р. в Черкаському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки робіт випускників Черкаського державного технологічного університету напряму і спеціальності «Дизайн». Захід був присвячений 55-річчю ЧДТУ.

З вітальним словом до зібрання звернулася завідувач кафедри дизайну, д.т.н., професор Наталія Романенко, яка зазначила, що протягом 15 років Черкаський державний технологічний університет здійснює освітню діяльності у галузі дизайну, формує Черкаську школу дизайну, а  це – випуск 545 бакалаврів, 175 спеціалістів і 40 магістрів, захист кандидатських і докторських дисертацій, систематична презентація закладу на виставках і показах різного масштабу: міжнародних, всеукраїнських та регіональних.   

Цього дня Черкаська школа дизайну презентувала себе в дещо іншому ракурсі, ніж завжди: разом з виставкою кращих робіт бакалаврів, спеціалістів і магістрів було заявлено про  створення молодіжної спілки дизайнерів «Творче коло» – випускників Черкаської школи дизайну. 

Мета створення спілки  «Творче коло» – підтримувати зв'язок з випускниками Черкаської школи дизайну, допомогти їм знайти себе, презентуючи свої роботи і підтверджуючи фаховість.

До складу «Творчого кола» увійшли випускники спеціальності  «Дизайн» 2015 року, кращим з яких декан Факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну ЧДТУ, к.е.н. Сергій Мильніченко вручив дипломи на відкритті виставки, а також вже відомі творчі особистості: Євгенія Широченкова, Світлана Тихомирова, Олена Робак, Олена Галицька і Ірина Галицька, Юлія Щуцька.  

Модератор виставки – старший викладач кафедри дизайнуЧДТУ  Ірина Гладкова та цьогорічна випускниця, дизайнер-графік Тетяна Денисова. Активну участь у підготовці робіт брала викладач кафедри дизайну Олена Галицька, студент магістратури Олександр Гололобов (група МДЗ-91), студент п’ятого курсу Михайло Бабій (група ДЗ-01).