,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 27 жовтня 2014 р. в ЧДТУ вели розмову про історичне значення визволення території України від німецько-фашистських загарбників
Вівторок, 28 жовтня 2014 00:00

27 жовтня 2014 р. в ЧДТУ вели розмову про історичне значення визволення території України від німецько-фашистських загарбників

27 жовтня 2014 р. в ЧДТУ вели розмову про історичне значення визволення території України від німецько-фашистських загарбників

27 жовтня 2014 року в Черкаському державному технологічному університеті відбувся Круглий стіл на тему «70 років звільнення території України від німецько-фашистських загарбників. Погляд крізь покоління». Головним лейтмотивомцього заходу, що відбувся за участі науковців кафедри історії України та суспільних дисциплін ЧДТУ, ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр., краєзнавців, аспірантів, студентів, стала тема миру на українській землі.

Роботу Круглого столу розпочала вітальною промовою та словами щирої вдячності ветеранам ректор Черкаського державного технологічного університету, професорТамара Качала.

Ведучим заходу був проректор з гуманітарно-виховних питань, доктор історичних наук, професор Валентин Лазуренко.

Кожен з виступів учасників Круглого столу викликав зацікавленість аудиторії, адже військова тематика, теми миру, звільнення території України від ворожої окупації є надзвичайно важливими й актуальними на сьогоднішній день, зважаючи на події, що відбуваються нині на Сході нашої держави.

З особливою теплотою, пошаною та безмежною вдячністю за ратний подвиг вітали учасники заходу виступи ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 рр. – голови лекторської групи Черкаської обласної ради ветеранів, полковника у відставці, учасника Сталінградської битви Красовського Петра Семеновича таучасника бойових дій за звільнення України Чеснокова Лева Митрофановича. Цікавими та насиченими фактами про події Великої Вітчизняної війни були виступи професора Бушина Миколи Івановича, доцента Яшан Оксани Олексіївни, доцента Печерського Владислава Григоровича, голови Черкаської обласної ради ветеранів Веретільника Володимира Михайловича та члена президії Черкаської обласної ради ветеранів Демидової Валентини Іванівни.

Історична пам'ять не згасає, вона живе в наступних поколіннях. Свідченням цьому стали виступи на Круглому столі, присвяченому 70-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, голови Студентської ради ЧДТУ,студента будівельного факультету Шмиголя Сергія та заступника голови Студентської ради Фінансово-економічного факультету Слинька Миколи.

Під час проведення заходу демонструвалися кадри військової хроніки, присвячені звільненню території України від нацистських загарбників.

Надзвичайною щирістю були сповнені сольні виступи наших талановитих студентів – Олександри Лисяної (Лінгвістичний факультет) та Владислава Харченка (Фінансово-економічний факультет). Не можна залишити поза увагою той факт, що пісня «Молитва», яку так душевно й проникливо виконала Олександра, написана талановитим композитором – керівником вокального гуртка, Студії естрадного співу «Консонанс» Студентського клубу Центру культури та виховання ЧДТУ Володимиром Лященком; автором слів пісні є кримчанка Марія Шелудкова.

Круглий стіл відбувався в атмосфері затишку та щирої гостинності студентського GreenCafe.

Участь в організаціїзаходу взяли Центр національно-патріотичної гідності, Центр культури та виховання, Студентський клуб і Студентська рада Черкаського державного технологічного університету.