,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти хіміки-технологи та активісти Студради ЧДТУ відвідали Національний музей народної архітектури та побуту України
Неділя, 20 липня 2014 08:33

Студенти хіміки-технологи та активісти Студради ЧДТУ відвідали Національний музей народної архітектури та побуту України

Студенти хіміки-технологи та активісти Студради ЧДТУ відвідали Національний музей народної архітектури та побуту України

Студенти Черкаського  державного технологічного університету вміють не лише гарно навчатися, але і відпочивати. Ось і недавно, студенти хіміки-технологи та активісти студради Черкаського  державного технологічного університету вирішили дещо перевести дух після активного навчального процесу, зібратися з силами і заодно познайомитися ближче зі своїми безпосередніми керівниками та викладачами організувавши поїздку до Національного музею народної архітектури та побуту України, що в народі називають «Музей у Пирогові», що на Київщині.

На думку молоді подібні заходи розбивають бар’єри у спілкуванні між викладачем та студентом. Маючи розмову на звичайну життєву тематику викладач відкривається як в новому світлі, рівно як і студент, що в майбутньому має допомогти легше сприймати навчальний матеріал. І найголовнішою користю для підростаючого покоління є те, що спілкування з освідченими людьми розвиває світогляд, відкриваються очі на нові цікаві речі, отримуються нові знання про оточуючий світ.

Подібні заходи підтримує керівництво ЧДТУ в особі ректора, д.е.н., професора Тамари Миколаївни Качали. Фінансову допомогу в організації поїздки здійснив профком ЧДТУ (в.о. голови – Тетяна Петрівна Есенова).

Інформаційна довідка:

Національний музей народної архітектури та побуту України  є найбільшим скансеном (музей просто  неба)  Європи і найповнішим етнографічним зібранням нашої держави. Загальна площа музею понад 131га. Архітектурний ансамбль  музею охоплює  всі  історико-етнографічні регіони України: Середня Наддніпрянщина, Південь УкраїниСлобожанщина, Полтавщина, Полісся,   Карпати ,Українське село 60-70-х р. ХХ ст. Зараз на території розміщено близько 300 унікальних  пам’яток народної архітектури, датованих XVI − XX століттями.

Нині музей є важливим науково-методичним центром України по вивченню матеріальної та духовної культури, її збереженню, патріотичному вихованню нації.