,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Сім кроків за сім днів
Четвер, 24 квітня 2014 05:02

Сім кроків за сім днів

Сім кроків за сім днів

на посаді виконуючого обов’язки ректора

Черкаського державного технологічного університету

Продовжую започатковану мною, як виконуючого обов’язки ректора Черкаського державного технологічного університету, традицію оприлюднювати перед членами нашого дружного  колективу короткий звіт про найголовніше (окрім поточної роботи ректора) зроблене за період з 14 по 18 квітня 2014 р.

1.                      16 квітня 2014 р. на високому організаційному рівні відзначено 54-річницю від Дня заснування Черкаського державного технологічного університету. В цей день біля навчального закладу була проведена досить важлива для нашого суспільства політична подія підняття прапора Європейського Союзу. За це рішення 7 квітня 2014 р. одноголосно проголосували всі члени ректорату ЧДТУ. До урочистої місії – підняти Державний прапор України та прапор Європейського Союзу було запрошено почесних і шанованих людей: голову Черкаської обласної державної адміністрації Ткаченка Юрія Олеговича, голову Черкаської обласної ради Коваленко Валентину Михайлівну, виконуючого обов’язки ректора ЧДТУ, доктора економічних наук, професора Качалу Тамару Миколаївну, доктора філософських наук, професора, автора ряду книг і статей по проблемі євроінтеграції України Шпака Володимира Тимофійовича та голову Студентської ради ЧДТУ, активіста студентських євромайданів Шмиголя Сергія Олеговича.

2.                      14 – 16 квітня 2014 р. в ЧДТУ традиційно пройшли Дні студентської науки, в яких взяли участь понад 1300 студентів всіх курсів факультетів та всіх напрямів підготовки. В середу, 16 квітня, в вестибюлі першого корпусу університету пройшла виставка результатів студентського наукової творчості. Приємно констатувати те, що вперше за останні роки виставку оглянули очільники нашої Черкащини – голова Черкаської обласної державної адміністрації Ткаченко Юрій Олегович, голова Черкаської обласної ради Коваленко Валентина Михайлівна тадиректор Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Гаврилюк Галина Миколаївна, які високо оцінили наукові та інноваційні можливості студентів ЧДТУ.

3.                      17 квітня 2014 р. досягнуто домовленості з Черкаським обласним онкодиспансером про проведення обстеження жінок, які працюють в ЧДТУ, на сучасному мамографі всередині травня. На сьогодні формується загальноуніверситетський список жінок, які досягли 45-річного віку для проходження безкоштовного обстеження.

4.                      Активізовано роботу по включенню наукових видань ЧДТУ до міжнародних баз даних, серед яких EBSCO, OxfordReferenceOnlinePremiumCollection, OxfordeJournals, SpringerLINKJournals, HINARI– WorldHealthOrganization(WHO), EmeraldInsightManagementXtra150. Розпочалася робота по забезпеченню доступу до основних патентно-інформаційних баз: Електронно-цифрової бібліотеки Європейського патентного відомства (ESPACENET), Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO), бази даних Міжнародних заявок на винаходи PATENTSCOPE, бази даних міжнародних торгівельних марок, промислових зразків HagueExpress.

5.                      Протягом тижня, проведено ділові зустрічі з провідними організаціями та установами Черкаської області з питань працевлаштування випускників ЧДТУ. Наслідком зустрічей стало заплановане на 24 квітня 2014 р. проведення в ЧДТУ «Ярмарки вакансій».

6.                      15 квітня 2014 р. розпочав роботу Науково-навчальний центр екологічної безпеки та збалансованого природокористування на базі кафедр екології, загальної екології, педагогіки та психології ЧДТУ, що дасть можливість на основі співпраці з Міністерство екології та природних ресурсів України проводити Курси підвищення кваліфікації для держслужбовців, а студентам – отримати місце подальшого працевлаштування та місце проходження навчальних практик.

7.                      З 18 квітня 2014 р. виноситься на обговорення університетської громади проект по можливості будівництва соціального житла для співробітників ЧДТУ в рамках «Основних архітектурно-планувальних вимог при надбудові одного поверху згідно ДБН В.2.2-15-2005 «Житлові будинки», ДБН В.3.2-2-2009 «Житлові будинки. Реконструкція та капітальний ремонт»».

Шановні колеги, друзі, однодумці!

Разом – ми сила!

І нам під силу змінити наш навчальний заклад на краще!