,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини На кафедрі геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності ЧДТУ пройшли Дні студентської науки-2024
Середа, 24 квітня 2024 12:15

На кафедрі геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності ЧДТУ пройшли Дні студентської науки-2024

На кафедрі геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності ЧДТУ пройшли Дні студентської науки-2024

23 квітня 2024 року на кафедрі геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності Черкаського державного технологічного університету пройшли Дні студентської науки-2024. Як і в минулому році, конференція відбулася у два етапи: очно та онлайн.

Теми, представлених на конференції 23 доповідей, переважно стосувалися  геодезичного напряму й охоплювали різноманітні питання фотограмметрії та дистанційного зондування, використання геодезичного обладнання, питання безпеки фахівців галузі, а також залучення в цю галузь нейромережі та штучного інтелекту. Другий напрям розкривав проблеми землеустрою у воєнний період та його діджиталізацію, третій ̶ специфічні будівельні конструкції, які зможуть вирішувати сучасні потреби.

До конференції у Черкаському державному технологічному університеті долучилися студенти Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, Національного університету «Львівська політехніка» та Національного університету біоресурсів і природокористування України, м. Києва.

Місця переможців наукової події розподілилися наступним чином:

І місце: студентка групи ГЗ-23-1зм Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського Юлія Крисанова з доповіддю «Аналіз проблем управління земельними ресурсами при роботі органів місцевого самоврядування». Керівник: к.т.н., доцент Павло Міхно та студентка групи ГД-33 Національного університету «Львівська політехніка Наталія Савчук з доповіддю «Особливості опрацювання даних активних перманентних ГНСС-станцій під час активних бойових дій». Керівник: доктор філософії Іван Брусак.

ІІ місце: студент групи ГЗ-35 ЧДТУ Єгор Бойчук з доповіддю «Обробка теодолітного ходу в програмному продукті «Digitals». Керівник: к.т.н., доцент  Станіслав Радов; студент групи Б-34 ЧДТУ Роман Норкін з доповіддю «Використання нейромереж для обробки геодезичних даних». Керівник: к.т.н., доцент Михайло Марущак; студент групи ГЗ-12 ЧДТУ Микола Сороковіков з доповіддю «Поповнююча зйомка Дашуківського кар’єру». Керівник: к.т.н., доцент Михайло Марущак.

ІІІ місце: студент групи ГЗ-25 ЧДТУ Віктор Горюшин з доповіддю «Зміна якісних показників ґрунтів України внаслідок військових дій та пропозиції щодо шляхів їх відновлення». Керівник: старший викладач Ольга Кузнецова; студент групи ГЗ-35 ЧДТУ Владислав Овчаренко з доповіддю «Обробка журналу тахеометричного знімання в програмному продукті «Digitals»». Керівник: к.т.н., доцент Станіслав Радов; студент групи Б-34 ЧДТУ Іван Папуша з доповіддю «Застосування штучного інтелекту в будівництві». Керівник: к.т.н., доцент Михайло Марущак.

Щиро вітаємо студентство та їх наукових керівників із досягненнями.