,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти, викладачі та співробітники Черкаського державного технологічного університету взяли участь в кінофестивалі «Черкащина моя, духовності скарбниця», присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка
Субота, 22 листопада 2014 15:07

Студенти, викладачі та співробітники Черкаського державного технологічного університету взяли участь в кінофестивалі «Черкащина моя, духовності скарбниця», присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка

Студенти, викладачі та співробітники Черкаського державного технологічного університету взяли участь в кінофестивалі «Черкащина моя, духовності скарбниця», присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка

20 листопада 2014 р. студенти, викладачі та співробітники Черкаського державного технологічного університету взяли участь в кінофестивалі «Черкащина моя, духовності скарбниця», присвяченому 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.

Захід проходив на базі Черкаського обласного краєзнавчого музею в 2 етапи: виставка портретів Т.Г.Шевченка та безпосередньо кінофестиваль.

За підтримки Центру культури та виховання, студклубу та кафедри української мови та загального мовознавства в особі доцента кафедри Василенко Н.В. студенти факультету по роботі з іноземними студентами ЧДТУ, вихідці з таких країн, як Гана, Гвінея, Палестина, Туркменістан та Узбекистан декламували на заході «Заповіт» Т.Г.Шевченка англійською, французькою, арабською, туркменською, узбецькою та українською мовами.

Цього дня, учасники заходу мали змогу переглянути уривки постановки народного артиста України А.Ситника «Тарасовими шляхами», «Тарасова криниця» смт.Лисянка, «Моя Городищина. Кобзарева струна. Шевченкова права і сила», літературно-музичну композицію у виконанні народного ансамблю пісні і танцю «Вільшанка», відеофільм «Мошногори» та презентацію музею Т.Шевченка в с.Мошни Черкаського району у виконанні вокальної групи Мошнівського народного хору.

На завершення кінофестивалю «Черкащина моя, духовності скарбниця» її учасники та глядачі заспівали українську народну пісню «Реве та стогне Дніпр широкий» Т.Г.Шевченка, а також за добрим українським звичаєм усіх пригощали запашним короваєм з батьківщини Великого Кобзаря та яблуками з Городищини.