,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Сім кроків за сім днів
Неділя, 06 квітня 2014 17:07

Сім кроків за сім днів

Сім кроків за сім днів

на посаді виконуючого обов’язки ректора

Черкаського державного технологічного університету

 

Продовжую започатковану минулого тижня традицію оприлюднювати перед членами колективу короткий звіт  (який я назвала – кроки) про найголовніше (окрім поточної звичної роботи ректора) зроблені мною на посаді виконуючого обов’язки ректора разом з колективом одного з найкращих і найперспективніших університетів нашої країни – Черкаського державного технологічного університету.

1.                       Враховуючи сьогоднішні затримки з виплатою заробітної плати працівникам бюджетної сфери, було зроблено все можливе, аби була вчасно (31.03 – 01.04. 2014 р.) виплачена заробітна плата всім працівникам університету.

2.                       01 квітня 2014 р. в ЧДТУ створено Штаб інновацій та ініціатив, адже всі розуміють, що сьогоднішня розробка та реалізація нової, європейського Ґатунку парадигми розвитку навчального закладу є запорукою переходу на якісно новий рівень розвитку навчально-виховного процесу в Черкаському державному технологічному університеті. З метою залучення до висловлення своєї думки, в плані подальшої модернізації ЧДТУ, в холі першого та другого корпусів навчального закладу встановлені “Скриньки інновацій та ініціатив”. На сьогодні вже чимало цікавих ідей від викладачів та студентів, які надійшли до Штабу інновацій та ініціатив, уважно опрацьовуються. 

3.                       02-04 квітня 2014 р. Наказами Міністерства освіти і науки України затверджено ліцензійно-акредитаційні комісії по всім спеціальностям, заявленим до ліцензування (акредитації) та двом спеціальностям коледжу, який відкриває свою роботу у цьому році при ЧДТУ.

4.                       02 квітня 2014 р. визначено “Ключові засади кадрової і структурної політики трансформування навчального закладу в контексті євроінтеграційного поступу й управління змінами”. До її формування може залучитися кожен, хто має наміри вивести розвиток університету на якісно новий рівень, записавши свої пропозиції  на стенді “ЧДТУ – СТРАТЕГІЯ”, який 02 квітня 2014 р. розміщений у холі корпусу №1.

5.                       Відповідно до непоодиноких звернень до мене, як в.о.ректора, професорів, керівників знаних наукових шкіл, які діють при ЧДТУ, з ініціативою створити в навчальному закладі дорадчий орган керівництва університету “Професорської ради”, 03 квітня 2014 р. відбулось її перше установче засідання. На засіданні були присутні 22 професори. Метою діяльності “Професорської ради” є сприяння подальшому розвитку університету – як центру вищої освіти, науки і культури як черкаського регіону, так і України в цілому, забезпечення його успішного функціонування, реалізації у ньому державної політики у галузях вищої освіти, науки і культури, залучення до розв'язання проблем, що постають перед університетом, широкої громадськості, налагодження взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами та організаціями, навчальними та науковими закладами України та інших держав, пошуку додаткових джерел фінансування, а також для здійснення контролю за виконанням покладених на ЧДТУ завдань. На сьогодні вже розроблене та проходить обговорення серед авторитетного професорського загалу навчального закладу «Положення про професорську раду у Черкаському державному технологічному університеті».

Також визначено пріоритетні заходи по вшануванню видатних науковців, що працювали в Черкаському державному технологічному університеті.

6.                       05 квітня 2014 р., завдячуючи скоординованій відповідальній роботі глибокошанованих деканів факультетів, завідувачів кафедр, професорів, доцентів, викладачів, членів приймальної комісії, Студентської ради ЧДТУ, працівників Центру культури та виховання  на високому рівні проведено День відкритих дверей, який дав можливість підтвердити визначені пріоритети розвитку нашого навчального закладу. Як ніколи, велика кількість майбутніх абітурієнтів, які прийшли на День відкритих дверей, визначили ЧДТУ як пріоритетний для вступу на навчання  в цьому році.

7.                       З метою окультурення паркової зони біля корпусу №2, ректоратом університету вирішено висадити «Алею професорів Черкаського державного технологічного університету», та приурочити її висадження 60-річчю від дня утворення Черкаської області та 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Для цього вже закуплені саджанці дерев та виготовлено таблички, на яких зазначено прізвище та регалії професора ЧДТУ, який посадить дерево. Цей захід відбудеться у суботу, 12 квітня 2014 р., на загальноуніверситетській весняній толоці.

Завершуючи цей коротенький звіт, не можу не сказати про той патріотичний захід, який пройшов 04 квітня 2014 р. в ЧДТУ. В цей день до нашого навчального закладу завітали для зустрічі із студентами та викладачами чотири члени екіпажу нескореного корабля ВМС України – тральщика «Черкаси» . Мала нагоду, разом із студентами поспілкуватися з цими молодими патріотами нашої держави, та за доручення колективу закладу, вручила хлопцям подарунки.

Шановні друзі, колеги, однодумці!

Всі, хто хоче відчутних змін для нашого колективу!

Ми з вами – колектив людей, об’єднаних спільною метою, цінностями, інтересами. Стратегічним вектором навчально-виховного процесу в ЧДТУ має стати вихід на європейський простір освіти.

Детальніше в цій категорії: « "Подаруй бібліотеці книгу" МІС ЧДТУ »