,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ в межах Тижня охорони праці пройшло обговорення правил безпеки під час роботи з комп’ютером
Вівторок, 30 квітня 2024 11:22

У ЧДТУ в межах Тижня охорони праці пройшло обговорення правил безпеки під час роботи з комп’ютером

У ЧДТУ в межах Тижня охорони праці пройшло обговорення правил безпеки під час роботи з комп’ютером

29 квітня 2024 року у межах Тижня охорони праці в Черкаському державному технологічному університеті пройшла лекція з дотримання правил безпеки під час роботи з комп’ютером для студентів першого і четвертого курсів спеціальності «Геодезія та землеустрій».

На початку зустрічі завідувач кафедри геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності ЧДТУ Сергій Ротте поцікавився у молоді, які асоціації викликає комп’ютер. Серед відповідей найчастіше звучало: робота, ігри, розширення інформаційного середовища тощо.

Відповіді студентів підтвердили, що сьогодні використання комп’ютерів стало невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. Однак, дотримання правил безпеки при роботі з ними є критично важливим, оскільки неправильне поводження може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям і безпекою.

У презентації «Важливість безпечного користування комп’ютером» лектор наголосив про те, що під час роботи з комп’ютером найбільше страждають очі, спина, опорно-руховий апарат, тому важливо дотримуватися правил поведінки, та нагадав студентській молоді основні правила безпеки під час роботи з ПК. Принагідно Сергій Ротте поділився досвідом піклування про здоров’я очей і спини та продемонстрував відповідні тематичні відеоролики.

Безпечне користування комп’ютером має велике значення для нашого здоров’я та продуктивності. Ключовими моментами є правильна ергономіка робочого місця, підтримання правильної постави, регулярні перерви та вправи, захист очей від блиску екрана, безпечне використання клавіатури та миші, а також захист від вірусів та шкідливого програмного забезпечення, – зауважив Сергій Ротте.