Версія для друку
Понеділок, 10 квітня 2017 23:18

10 квітня відбулася презентація наукових досягнень кафедри романо-германської філології та перекладу

 

10 квітня відбулася презентація наукових досягнень кафедри романо-германськоїфілологіїта перекладу,  яка пройшла у рамках наукового марафону, присвяченого 57-й річниці Черкаського державного технологічного університету. Презентація відкрила тиждень романо-германської філології та перекладу, що традиційно проводиться кожного року навесні на лінгвістичному факультеті.

Ректор університету Григор О.О. зазначив важливість започаткованої  традиції наукового марафону, у межах якого кожна кафедра може презентувати свої здобутки.

«Наукова діяльність кафедри є цілісною системою дослідницької роботи доцентів, викладачів та студентів», – зазначила завідувач кафедри Кучер З.І.

Захід розпочався презентацією основних напрямів наукової діяльності кафедри, у межах якої розробляється три наукові теми: актуальні проблеми сучасного перекладознавства, історія німецькомовної літератури та педагогічні студії. Було зазначено, що в результаті засідань науково-дослідної лабораторії «Перекладацькі студії» студентами було укладено фаховий словник у галузі економіки, перекладено та підготовлено до друку збірку віршів німецької поетеси Гільди Домін.

Студенти групи НП-35 зачитали власні переклади віршів Г.Гейне, які також є результатом роботи науково-дослідної лабораторії.

На цьому заході гості мали можливість взяти участь у вікторині зі світової літератури та лексикології. Крім того, присутні долучилися до майстер-класу з вивчення німецької мови.

Галерея зображень