Версія для друку
Вівторок, 20 лютого 2018 10:53

Про засідання президії Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України

Про засідання президії Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України
Завантажити прикріплення:

13 лютого цього року при обласному будинку вчителя відбулося чергове засідання президії Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України, у роботі якого взяли участь голови міських, районних профспілкових організацій, первинних профспілкових організацій вищих та професійно-технічних навчальних закладів, участь в роботі якого  взяла і голова профкому ЧДТУ Н. Гончарова.

         Під час роботи президії були розглянуті питання щодо підсумків роботи з основних напрямків статутної діяльності обласної організації Профспілки у 2017 році, зокрема про динаміку профспілкового членства, мережу організаційних ланок; були представлені звіти про виконання профспілкового бюджету Черкаського обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України за 2017 рік, її правозахисну роботута охорону праці; інформаційне забезпечення, оздоровлення членів Профспілки, їхніх дітей тощо.

         Є чим пишатися в своїй роботі і профкому ЧДТУ. Зокрема, за підсумками роботи обласної організації Профспілки щодо формування і виконання профспілкового бюджету у минулому році наша первинна організація стала першою у чотирьох із шести основних напрямів статутної діяльності за обсягом видатків серед первинних профспілкових організацій вищих навчальних закладів області.

         Так, профком ЧДТУ виділив найбільше коштів на культурно-масову роботу, а саме 183,3 тис. грн., що склало 30,8% річного бюджету організації. Для порівняння, лідер за цим напрямком витрат серед районних організацій – Кам’янська районна організація,– виділила в 2017 році на вище означенну статтю 40% свого бюджету, що склало 166,6 тис. грн.

         За обсягом виплаченої матеріальної допомоги ми теж перші в регіоні із показником 159,6 тис. грн., або 26,8% річного бюджету.

         За статтею видатків «Спортивна робота» первинною організацією університету виділено 32,2 тис. грн., що вдвічі перевищує витрати інших вишів.

         Проте, за результатами роботи в 2017 р. поставлене завдання перед профкому ЧДТУ в нинішньому році – покращення роботи по оздоровленню працівників освіти. Тож, є над чим працювати…

Що стосується правозахисної роботи, то у 2017 році завдяки спільним діям профкому і адміністрації університету, за сприяння обласного комітету, при підтримці центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України та роботі народного депутата України 8-го скликання,першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, .представника Профспілок у Верховній раді України С. Капліна, вдалося відстояти право на безоплатну освіту 55 теперішніх студентів ЧДТУ. Крім того, профкомом університету порушене питання про необхідність скасування обмеження у віці (до 23 років) для отримання соціальної стипендії  студентам, учасникам бойових дій, зазначених у пункті 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.1993 № 3551-XII.  Нині це питання перебуває на розгляді у Верховній Раді України.

         У 2017 році профкомом ЧДТУ багато зроблено. І нагальні питання виникають щодня.

         І тільки разом ми зробимо ще більше корисних справ для нашого університету на благо України. В єдності – наша сила.