Версія для друку
Вівторок, 26 квітня 2022 10:37

У ЧДТУ розпочався Тиждень охорони праці

У ЧДТУ розпочався Тиждень охорони праці

Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці.

У Черкаському державному технологічному університеті з 25 до 29 квітня 2022 року проводиться Тиждень охорони праці.

25 квітня з нагоди всесвітнього Дня охорони праці в Україні, який у 2022 році відзначається під девізом «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров'я» пройшло засідання оргкомітету з проведення Тижня охорони праці, де було обговорено та затверджено Заходи тижня, які розміщено на дошках оголошень університету.

Адміністрація університету приділяє велику увагу забезпеченню виконання вимог охорони праці та пожежної безпеки, а також дотримання умов безпеки в період надзвичайних ситуацій. 

Враховуючи, що в цьому році Тиждень охорони праці відбувається в умовах воєнного стану, всі заходи присвячені безпеці та здоров'ю людей в період небезпечних ситуацій та загроз.

Велику увагу на засіданні оргкомітету учасники приділили обговоренню заходів, направлених на уникнення  можливих наслідків надзвичайних ситуацій в разі повітряної небезпеки та ракетних обстрілів, застосування хімічної, бактеріологічної та ядерної зброї, а також запобіжні заходи, способи та методи медичної допомоги, які необхідно використовувати в разі  потреби.

Про всі ці питання можна більш детально дізнатися у відділі охорони праці ЧДТУ, який надає інформаційну, нормативну та методологічну допомогу в разі необхідності.

 

Додатково:

Міжнародна організація праці (МОП) заснована у 1919 році. Це одна із найстаріших міжнародних міжурядових організацій — у 2022 році їй виповниться 103 роки. За рішенням організації 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці, щоб привернути увагу до цих та інших проблем сьогодення. Вперше під такою назвою його відзначали у 2003 році. У міжнародний день охорони праці в Україні також відзначають День охорони праці (указ Президента України № 685/2006, виданий 18.08.2006). День охорони праці в Україні запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів  державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.

У МОП підкреслили, що наявність надійної системи охорони праці, що включає конструктивну участь урядів, роботодавців, працівників, суб’єктів охорони здоров’я та всіх відповідних сторін на національному рівні та рівні підприємств, має вирішальне значення для захисту умов праці та забезпечення безпеки і здоров’я працівників.

Галерея зображень