,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Кафедра безпеки життєдіяльності ЧДТУ провела захід з пожежної безпеки
П'ятниця, 27 квітня 2018 12:17

Кафедра безпеки життєдіяльності ЧДТУ провела захід з пожежної безпеки

Кафедра безпеки життєдіяльності ЧДТУ провела захід з пожежної безпеки

26 квітня, в річницю Чорнобильської трагедії та в межах Тижня охорони праці, кафедра безпеки життєдіяльності Черкаського державного технологічного університету організувала лекцію на тему «Первинні засоби пожежогасіння».

З вітальним словом перед студентами та гостями заходу виступив завідувач кафедри безпеки життєдіяльності Сергій Ротте, який нагадав про радіаційну катастрофу на Чорнобильській АЕС, а також наголосив про необхідність дотримуватися протипожежного режиму в організаціях та на підприємствах. Далі слово взяв проректор ЧДТУ Микола Куницький, нагадавши про останні великі пожежі, що сталися на території України та сусідніх держав. Причиною таких трагічних подій був переважно так званий людський фактор.

Старший викладач кафедри БЖД Володимир Цікановський розпочав лекцію з ознайомлення із найбільш типовими знаками пожежної безпеки та оповіщувальними звуковими сигналами, які стають у нагоді під час вогненебезпечних випадків. Далі були проаналізовані причини виникнення пожеж та фактори, які впливають на протікання процесу горіння в будівлях та спорудах. Були надані рекомендації з безпечної поведінки під час виникнення пожеж.

На лекції були наявні основні вогнегасні засоби, що використовуються в університеті. Лектор надав рекомендації, які вогнегасники є найкращими з урахуванням їх властивостей, як правильно їх зберігати та, при необхідності,  приводити в дію.

Таким чином, важливими є, по-перше, правильно підібрані засоби пожежогасіння для конкретних приміщень, по-друге, чітка оцінка обстановки та масштабу загорання, по-третє, вміння скористатися засобами пожежогасіння, починаючи з моменту виникнення надзвичайної ситуації, а також навички безпечної та злагодженої евакуації з приміщень, охоплених вогнем, оскільки помилки під час пожежі можуть мати смертельні наслідки.