,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ святкували День Знань
П'ятниця, 01 вересня 2017 13:29

У ЧДТУ святкували День Знань

У ЧДТУ святкували День Знань

1 вересня  Черкаський державний технологічний університет радісно зустрічав численних гостей – партнерів, друзів, батьків своїх студентів, що завітали у цей урочистий день, аби поздоровити величезний колектив вишу  із Днем знань.

 - Ми раді вітати у своїй дружній родині стільки нових студентів! Від імені  професорсько-викладацького складу нашого університету хочу побажати вам отримати якомога більше корисних і сучасних знань, що допоможуть вам стати висококваліфікованими фахівцями, які будуть гордитися своїм університетом. А ми, у свою чергу, зможемо гордитися вами, - із  такими словами звернувся до студентства ЧДТУ виконуючий обов’язки ректора Черкаського державного технологічного університету Олег  Григор.

Після виконання ансамблем «Консонанс» студентського клубу ЧДТУ студентського гімну «Гаудеамус» та внесення Державного прапора України і прапора Черкаського державного технологічного університету, усі присутні ушанували  пам’ять героїв, полеглих у боротьбі за свободу України: героїв Небесної Сотні, борців за права і свободи людини під час Революції гідності, а  також - солдатів і офіцерів Збройних сил, Державної прикордонної служби, Національної гвардії і Служби безпеки, які зі зброєю в руках відстоювали  нашу батьківщину. Студентці ФКТМД  Іванюк Ірині та  студенту  ФХТСО Уманцю Микиті випала честь від усього університету покласти квіти до пам’ятника борцям за волю України на Алеї Слави міста Черкаси.

Переглянути фотоальбом у Flickr

 

Як відомо, Черкаський державний технологічний університет десятиліттями упевнено підтверджує імідж стабільного університету, який випускає висококваліфікованих фахівців з інженерних, технологічних, кібернетичних, будівельних, екологічних, фінансово-економічних, лінгвістичних, туристичних та ІТ-спеціальностей. ЧДТУ плідно співпрацює з багатьма навчальними закладами та вітчизняними роботодавцями, Його партнерами є чимало організацій, закладів, установ та структур області.  Університет має 57 річну історію свого розвитку. В ЧДТУ нині навчається близько 5  тисяч студентів. В ЧДТУ навчається молодь з 20 країни світу. До складу ЧДТУ входять 7 факультетів, 40 кафедр. Здійснюється підготовка студентів за 36 спеціальностями освітнього ступеня бакалавр та  33 спеціальностями освітнього  ступеня магістр.

Цьогоріч на навчання до Черкаського державного технологічного університету вступило 17  учасників АТО. Виконуючий обов’язки ректора Черкаського державного технологічного університету Олег Григор разом з почесним гостем свята начальником Управління патрульної поліції у м. Черкаси Олександром Кокобою вручили залікові книжки цим справжнім патріотам своєї батьківщини, які довели справжню відданість Україні. Із вітальним словом від них звернувся студент першого курсу магістратури факультету інформаційних технологій і систем Володимир Шаповал, що від початку бойових дій  знаходився в зоні АТО, був командиром окремого взводу розвідки, заступником командира танкової роти та начальником розвідки батальйону, а, після поранення у травні 2016 року  був демобілізований  за станом здоров'я.

Зі знаменним днем привітав колектив університету і начальник Управління патрульної поліції у м. Черкаси Департаменту Патрульної Поліції Олександр Кокоба.

За активну співпрацю із університетом в напрямку забезпечення правопорядку, та з нагоди Дня Національної поліції України, яке відзначалось 4 серпня, Подяки ЧДТУ отримали начальник Управління патрульної поліції у м. Черкаси Департаменту патрульної поліції Олександр Кокоба, заступник начальника Управління патрульної поліції у м. Черкаси Департаменту патрульної поліції   Константин Дронгаль, інспектор відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції в м. Черкаси, старший лейтенант Марія  Лихолай, старший  інспектору відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції в м. Черкаси,  старший  лейтенант Василь Менько. А також -  інспектор зв’язків  громадськістю Управління патрульної поліції в м. Черкаси, лейтенант Анна Найчук, що є випускницею та гордістю ЧДТУ. Анна у 2011 році була головою Студентської ради ЧДТУ.

Від імені наукової еліти ЧДТУ здобутків і досягнень у житті та у навчанні студентам побажав доктор технічних наук, професор Юрій  Лега. Зі словами підтримки до новачків, що поповнили лави студентства університету, звернувся  виконуючий обов’язки голови Студентської ради ЧДТУ Євген Стрєльніков, що вручив їм  символічний Ключ знань. А після символічного засівання студентства зерном знань (як за давнім українським  звичаєм, батьки  засівали  своїх дітей  житом на щастя, на долю і нове життя), право дати перший дзвінок було урочисто надано  студенту першого курсу факультету економіки та управління Артему Кейту.

За традицією, цей день ознаменувався також колективним фото, що стало ще однією радісною подією нового навчального року для дружної родини Черкаського державного технологічного університету.