,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Кафедра дизайну ЧДТУ та її студенти отримали подяку міського голови Черкас
Середа, 12 квітня 2017 15:57

Кафедра дизайну ЧДТУ та її студенти отримали подяку міського голови Черкас

Кафедра дизайну ЧДТУ та її студенти отримали подяку міського голови Черкас

Влада міста подякувала Черкаському державному технологічному університету за  підтримку соціального проекту «Кольоровий світ».

У рамках проекту, мета якого - оздоблення приміщень черкаських дитячих закладів, що фінансуються з бюджету і не мають коштів для проведення таких робіт – студенти кафедри дизайну ЧДТУ прикрасили стіни зимового саду у  дошкільному навчальному закладі № 13 «Золотий ключик». Зимовий сад тут  роками чекав ремонту – і от, нарешті, потребує лише оздоблення та облаштування, аби вихованці дитсадка - діти із порушеннями зору - могли милуватися і живими куточками зимового саду, і різнобарв’ям кольорів самого приміщення. Саме тут, у рамках студентської практики, група студентів під керівництвом старшого викладача кафедри дизайну Григорія Депутата, створила серію настінних полотен «Пори року», що відображають красу та неповторність змін у природі. Серед студентів навіть було проведено конкурс ескізів, кращий відбирали із 10 варіантів.

- Наш університет завжди був соціально активним, - констатував ректор ЧДТУ Олег Григор. - Ми системно проводимо суспільно корисні заходи і підтримуємо соціально важливі ініціативи. Саме тому наша кафедра дизайну із задоволенням взяла участь у ініціативі «Кольоровий світ», у рамках якої наші студенти оздобили стіни дитячого садка «Золотий ключик». Ми горді з того, що зі стін університету вийдуть люди, що стануть не лише висококласними фахівцями, але й соціально відповідальними людьми.

- Це уже другий проект поспіль, який ініціювала і здійснила спільно з кафедрою дизайну університету в рамках соціального проекту «Кольоровий світ» радник міського голови Черкас Світлана Трофімова. Нещодавно це був проект по створенню бібліотеки тактильних книжок – і саме наша студентка у його рамках створила перший в Україні тактильний календар. Така соціально орієнтована діяльність студентів і викладачів Черкаського державного технологічного університету є доброю рекламою нашого закладу, – зазначив проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко.

- Соціальний проект «Кольоровий світ» реалізовується вже протягом року. Ще кілька об’єктів набули цієї весни зовсім іншого вигляду, «розквіли» піл пензлями художників. Студенти малювали для дітей, вкладаючи душу, усвідомлюючи, що можуть покращити життя малечі, - зазначила організатор проекту Світлана Трофімова. - Вся ця краса - це справа рук молоді, яка розуміє, що місто буде таким, яким ми самі його створимо. Проект будемо продовжувати, хочеться, щоб «кольори» добра, щирості торкнулися якнайбільше сердець тих, хто поруч з нами.

За словами заступника міського голови Черкас Ігоря Коломойця, влада міста прагне, аби кожен дитячий садочок Черкас міг так само стати осередком затишку і краси, яким сьогодні може похвалитися «Золотий ключик».

Потому і заступник міського голови Ігор Коломоєць, і радник міського голови Світлана Трофімова, вручили студентам та кафедрі ЧДТУ Подяки.