,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти ЧДТУ взяли участь у лінгвознавчих семінарах
Середа, 29 березня 2017 09:44

Студенти ЧДТУ взяли участь у лінгвознавчих семінарах

Студенти ЧДТУ взяли участь у лінгвознавчих семінарах

Студенти-перекладачі лінгвістичного факультету Черкаського державного технологічного університету взяли участь в роботі семінарів та майстер-класів, які 27 березня були проведені мовними асистентами Гете-інституту (м.Київ).

Захід відбувся у рамках проекту  «Mit Deutsch auf Tour», який  триває в Україні із середини лютого до кінця травня цього року.

Як зазначила завідувач кафедри романо-германської філології та перекладу Зоя Кучер, мета проекту– познайомити студентів із культурним середовищем німецькомовного простору, що сприятиме взаєморозумінню  та подоланню міжмовних та міжкультурних кордонів.

 Студенти-перекладачі (групи НП-35, НП-45)  долучилися до цікавих квестів, мовних ігор та представили свої презентації та теми: «Тypischdeutsch» та «Bewerbertraining».

-       Семінари, які проводили мовні асистенти Гете-інституту, були дуже цікавими, змістовними, насиченими лінгвокраїнознавчою тематикою. Добре, що ми маємо можливість брати участь у заходах, які проходять у рамках співпраці між кафедрою романо-германської філології та Гете-інститутом, - ділиться враженнями про захід студентка Катерина Гордієнко.