,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 2016 рік – Рік англійської мови в Україні
Середа, 18 листопада 2015 17:41

2016 рік – Рік англійської мови в Україні

2016 рік – Рік англійської мови в Україні

Президентом України було підписано Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні». Глава держави прийняв таке рішення, як зазначається в Указі, «враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку».
    Черкаський державний технологічний університет вже розпочав підготовку до Року англійської мови, приєднавшись у жовтні до проекту Британської Ради (British Council) в Україні «Англійська мова для університетів». Метою проекту є допомога в підвищенні стандартів рівня володіння англійською мовою серед науково-педагогічних працівників та студентів у вищих навчальних закладах України.
    У рамках цього проекту 10 листопада ЧДТУ відвідали провідний спеціаліст з викладання англійської мови Род Боліто та менеджер проектів з англійської мови Жанна Севастьянова. Під час перебування представників British Council було підписано Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю у галузі вищої освіти між Британською Радою та ЧДТУ. Протягом перебування в нашому університеті консультанти Британської Ради відвідали пари, які викладаються англійською мовою, зустрілися з викладачами-учасниками проекту та завідувачами кафедр, а також провели зустрічі зі студентами. Також нагадаємо, що раніше, 21 жовтня, відбулося тестування Aptis серед викладачів ЧДТУ, яке допомогло визначити їх рівень знань англійської мови.
    Так, студенти і викладачі кафедри екології будівельного факультету активно долучилися до проекту British Council «Англійська мова для університетів». А саме 11 листопада відбулася зустріч провідного спеціаліста з викладання англійської мови Род Боліто та менеджера проектів з англійської мови Жанни Севастьянової із завідувачем кафедри екології Хоменко Оленою Михайлівною, на якій обговорено можливості подальшої участі кафедри в межах цього проекту. Гостей запросили на лабораторну роботу з навчальної дисципліни «Екологія людини», яку проводила англійською мовою доцент кафедри Загоруйко Нелля Вікторівна. Лабораторна робота була присвячена вивченню лікувальних властивостей мінеральної води.
    Враховуючи зацікавленість студентів у вивченні фахових дисциплін англійською мовою, кафедра екології і надалі буде продовжувати практикувати викладання англійською мовою професійно-орієнтованих дисциплін для студентів-екологів.